Ostali su bez NBA titule prošle sezone, ali su na početku ove ispisali istoriju! Sansi su nezaustavljivi!

03.12.2021

09:11

0

Trener je malo "smekšao" i procedio je par reči o velikom uspehu

Ostali su bez NBA titule prošle sezone, ali su na početku ove ispisali istoriju! Sansi su nezaustavljivi!
Kameron Pejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Finiks Sansi su prošle sezone stigli do velikog finala NBA, terći put u istoriji, ali nisu uspeli da se okite šampionskim prstenom. Ipak, ako tada nisu mogli da uđu u istoriju kluba, rano jutros jesu i sada su u mnogo boljem raspoloženju nego Oklahoma, koja je ispisala crnu istoriju lige

Oni su kod kuće pobedili Detroit 114:103 i tako došli do 18. uzastopne pobede, što je najbolji niz u istoriji franšize. Bez obzira na fantastične partije i najbolji skor u prvenstvu trenutno, trener Monti Vilijams ranije nije uopšte želeo da priča o tome. 

Ipak, posle ovakve pobede, sa oslabljenim timom, malo se opustio i konačno progovorio o nizu o kome svi pričaju. 

- Stvarno je kul biti deo nečeg takvog. Ovako pobediti kako smo mi pobedili, bez svih igrača (najbolji strelac tima Devin Buker je povređen), pristupa da ne odustajemo, kako smo se držali zajedno – sve je to baš kul. Jasno je da je teško pobeđivati u ovoj ligi, ali nismo se sada zadovoljili. Pričali smo o produženju ovog učinka, ali potrebno je da se poklopi mnogo toga da bi se to uradilo. Zato idemo meč po meč - rekao je trener. 

Prethodni rekord Sansa bio je 17 vezanih pobeda, što je rekord koji je postavljen u sezoni 2006/07. Taj tim je sezonu završio sa učinkom od 61/21. Finiks je ovako izjednačio i rekord Milvokija iz 2019. kao najduži u poslednjih pet sezona. 

Najduži niz pobeda imaju Lejkersi iz sezone 1971/72, kada su vezali 33 pobede. 

Igrači Sansa uporni su u želji da umanje koliko im je značio novi rekord kluba. 

- Dobar je osećaj, ali u isto vreme... Ne znam, pretpostavljam da je dobar osećaj, ali sutra nas čeka nova utakmica. Moramo da nastavimo. Danas je 1:0, eto takav je osećaj - rekao je Kameron Pejn. 

Veteran plejmejker Kris Pol, koji je protiv Detroita imao 12 poena i 12 asistencija, ocenio je da je ovo “fin komad istorije” za njih, ali da su oni koncentrisani na nešto veće. 

- Što se nas tiče, mislim da je nama glavno da se potrudimo da igramo igru na pravi način. Uvek pričamo kako imamo standarde. Pričamo to svake večeri, a pobeda je pobeda. Mada, mislim da smo mogli da igramo bolje

Sledeća utakmica je već u noći između petka i subote, a to je duel sa Golden Stejtom. Finiks ih je već pobedio ove nedelje. Oba tima su na Zapadu, Sansi imaju skor 19/3, a Voriorsi 18/3. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike