Da li su Lebron i Dejvis razlog problema Bogdanovog prelaska kod Janisa?

19.11.2020

23:23 >> 08:08

0

Autor: N. St.

Zanimljivo viđenje čoveka koji je draftovao Bogdanovića

Da li su Lebron i Dejvis razlog problema Bogdanovog prelaska kod Janisa?
Copyright MN Press

Delovalo je da je sve gotovo, a onda se pojavila nova informacija. Kao grom iz vedra neba je stigla vest da je prelazak Bogdana Bogdanovića iz Sakramenta u Milvoki ugrožen i da je srpski bek odbio odlazak u redove Baksa.

Tako tvrdi portal „The Athletic“. Pojavljuju se razne spekulacije o uzrocima svega toga. Čovek koji je bio deo Finiksa i koji je učestvovao u odabiru Srbina Rajan Mekdona je objasnio šta se tu zaista događa.

– Veliki sam Bogdanov fan. Draftovali smo ga dok sam bio Generalni menadžer Sansa. Ipak, bio bih iznenađen ako bi NBA dozvolio ovaj trejd, a da bar ne pogleda kako su Milvoki i Sakramento uspeli da dogovore „razmenu“ u koju je uključen ograničeno slobodni agent. Posebno što to čine nekoliko dana pre nego što se tržište za transfere otvori – napisao je Mekdona na Tviteru.

Pročitajte još: Trejd pod upitnikom: Bogdanović neće u Milvoki?!

Dodatno je pojasnio na šta misli.

– Da vas podsetim, NBA timovi (ni agenti) ne bi trebalo da počinju nikakve pregovore dok se rok ne otvori u petak. Tim igračima do nedelje nije dozvoljeno da potpišu ugovore. U ligi su rekli da su ozbiljni kod „tamperinga“ (nezakonito pregovaranje sa igračima pod ugovorom) – ističe Mekdona.

Pravilnik jeste takav i možda je upravo to glavni razlog što su Baksi i Kingsi pokušali da sakriju taj trejd i da sačekaju kraj nedelje kako bi sve to objavili i izbegli sankcije.

Veliki problem oko „tamperinga“ je nastao kada je Rič Pol, agent Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, uticao na sjajnog centra da zahteva transfer iz Nju Orleansa i ubrza prelazak u Lejkerse. Tada su promenjena određena pravila i donete su neke znatno oštrije sankcije zbog toga…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike