Željko je bio baš ljut posle Budućnosti! Sukob Zagorca i Kuruca? To je apsolutna neistina!

20.11.2021

22:21

0

Autor: 24sedam

Trofejni strateg o vraćanju trake Zagorcu, navijačima i planovima za bližu budućnost

Željko je bio baš ljut posle Budućnosti! Sukob Zagorca i Kuruca? To je apsolutna neistina!
partizan_-_buducnost__79920 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su izuzetno značajnu i važnu pobedu pred dvonedeljnu reprezentativnu pauzu. U derbiju 9. kola AdmiralBet ABA lige, crno-beli su pred odlično popunjenim tribinama beogradske Arene savladali Budućnost 75:66.

Ipak, posle meča trener kluba iz Humske Željko Obradović morao je da podigne glas zbog nečega što nema nikakve veze sa terenom.

- Ja ne pratim novine i natpise. Ali, istine radi, moram da se oglasim i kažem da je ono što se pojavilo o sukobu Radeta Zagorca i Rodiona Kuruca - neistina! To može da se prevede u neku drugu reč koju neću da kažem jer me je sramota. To je apsolutna neistina – istako je najtrofejniji trener Evrope, koji je posle jednog meča vratio kapitensku traku Radetu Zagorcu.

- Rekao sam i prošli put, pre tri dana, da je moja odluka i da ih ja donosim. Moja odluka je bila da je Rade Zagorac večeras kapiten i on će ostati kapiten. On i ja smo imali izuzetno dobar razgovor, pravi pošten, ljudski, gledali se u oči. On voli Partizan i daće sve za Partizan. Kao i Dangubić koji ima sve ljudske kvalitete da bude kapiten. Drago mi je što su navijači bili uz Zagorca večeras.

Čestitao je Obradović igračima na pobedi i svemu što su uradili.

- Igrali smo vrlo dobro u prvom poluvremenu, pa onda imali pad u trećoj četvrtini, a onda smo odigrali najbolju odbranu u minutima koji su odlučili utakmicu. Doprinos svih igrača bio je na izuzetnom nivou protiv odlične ekipe Budućnosti koja je igrala veoma pametno. Predvođeni su izvanrednim trenerom i kolegom Džikićem. I njemu čestitam na svemu što su uradili do sada. Uz ogromne probleme koje su imali. Nedostajali su mu Drobnjak i posebno Rid. Mislim da je bila izuzetno dobra utakmica, navijanje je bilo fantastično i to mi je posebno drago. Ovako treba da izgledaju utakmice.

Ono što već neko vreme ne štima u igri „valjka“ jeste šut sa distance.

- Ako radimo na nečemu, radimo na šutu. Postoji i loša selekcija šuta, šutevi na isteku vremena koji su teški. I u nekim situacijama kada su igrači potpuno sami. Tu se radi i o poverenju u sebi. Vodimo evidenciju. Sve što je potrebno - radimo. Poslednje utakmice šutiramo veoma slabo za tri poena. Posvetićemo tome više vremena.

Crno-beli sada ostaju bez nekolicine košarkaša, koji će se javiti u nacionalne selekcije.

- Mnogo njih ide u reprezentaciju. Moraju da imaju na umu da su igrači Partizana iako igraju za reprezentaciju i da se tako ponašaju. Želim im da budu zdravi, srećni i takvi da se vrate. Plan i program smo napravili, individualan rad nas čeka. Moraćemo da vodimo računa i o reprezentativcima i da se spremimo za Igokeu. Svako treba da bude ponosan da igra za reprezentaciju svoje zemlje.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je kratak posle poraza.

- Čestitke Partizanu. Pobeda je zaslužena. Igrali su svih 40 minuta. Mi smo imali 58:56 otvorene šuteve, blizu smo bili, a oni su iz nekih naših izgubljenih lopti, poentirali lakše nego u postavljenom napadu. Žao mi je što se nismo predstavili u kompletnom sastavu, ali valjda će biti prilike - konstatovao je Džikić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike