Crno-bela Arena "progutala" Budućnost! Avramović maestralno vozio "valjak" do pobede u derbiju

20.11.2021

21:44

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli se kockali, ali ostvarili važnu pobedu

Crno-bela Arena "progutala" Budućnost! Avramović maestralno vozio "valjak" do pobede u derbiju
partizan_-_buducnnost__79948 - Copyright MN Press

Izuzetno važnu pobedu, iz nekoliko razloga, ostvarili su košarkaši Partizan u derbiju 9. kola AdmiraBet ABA lige. Pred odlično popunjenim tribinama beogradske Arene, izabranici Željka Obradovića, koji je vratio kapitensku traku Radetu Zagorcu, savladali su Budućnost – 75:66 (20:13, 21:17, 12:18, 22:18).

Sjajnu rolu odigrao je večeras Aleksa Avramović, koji je, podpomognut minijaturama Alena Smailagića i Gregora Glasa, bio najzaslužniji što je „valjak“ stigao do osmog ovosezonkog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Spoznali su crno-beli večeras da imaju kapacitet za ravnoravnu borbu sa najjačim timovima u regionu. Potvrdili su da mogu da savladaju jednog od konkurenata za jadranski tron i bez učinka Kevina Pantera, te da su kadri da se izvuku iz situacije kada kola vrtoglavo krenu nizbrdo.

Avramović je sjajno otvorio meč. Sa dve osvojene lopte i pet vezanih poena „zapalio“ je Arenu i pokreno „valjak“ ka prvom osetnijem plusu (9:2, 4. minut). U momentima kada je Budućnost tonula, Sili je vezao sedam poena i vratio „đetiće“ u život, da bi Smailagić za dva zakucavanja napravio uvod u odličnu drugu deonicu, kako njegovu, tako i ekipnu.

Krenuo je „valjak“ u nezadrživ juriš ka dvocifrenom plusu, koji je „dohvatio“ trojkama Smailagića i Glasa u 16. minutu – 30:20. Nekadašnji košarkaš Golden Stejta odigrao je perfektno prvo poluvreme. Sa 14 poena (6/7 iz igre) bio je prva figura meča koji je išao ka relativno rutinskom trijumfu Partizana.

Ipak, po povratku sa velikog odmora crno-beli su nestali sa terena. Plus 11 sa poluvremena topili su se iz minuta u minut. Samo dva poena za skoro pet minuta, odnosno pet za osam, uz jedan koš iz igre, potpuno su vratili u meč Budućnost, koja je u drugoj polovini treće deonice propustila nekoliko napada da preuzme vođstvo, za šta je kažnjena sa dve trojke Glasa u završnih minut i po pretposlednjeg kvartala.

Sjajna sekvenca mladog Slovenca (sedam od 12 Partizanovih poena u trećoj deonici) bila je jedan od prelomnih momenata meča, koji je u svoje ruke u završnom kvartalu uzeo Avramović. Srpski reprezentativac sjajnom defanzivom i vezanim ukradenim loptama potpuno uništio napadački moral Džikićevih izabranika, koje su poenima u kontri dokusurili Kuruc i Smailagić.

Partizan: Smailagić 14, Avramović 13, Glas 12, Ledej 8, Madar 4, Mur 3, Panter 2, Koprivica 2, Zagorac 1, Kuruks, Dangubić.

Budućnost: Sili 19, Kobs 11, Micov 11, Popović 4, Atić, 4, Vili 3, Jagodić-Kuridža 3, Nikolić 1, Šehović, Berović 0.

Parovi 9. kola AdmiralBet ABA lige

Četvrtak

Zadar - Igokea 64:77
/Karter 18 - Voler 19/

Subota
Cibona - FMP 66:69
/Gegić 14, Branković 14 - Nevels 28, Džons 21/
Krka - Borac 90:97
/Stipčević 27 - Hejl 27/
Partizan - Budućnost 75:66

Nedelja
Mega - Cedevita Olimpija 12.00 (TV Arena 2 Premium)
Mornar - Split 17.00 (TV Arena 3 Premium)

Ponedeljak
SC Derbi - Crvena zvezda 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike