FMP se raduje gostovanju u hramu košarke: Čeka nas vrlo zanimljiv duel u AdmiralBet ABA ligi

19.11.2021

12:31

0

Autor: 24sedam

Na redu je duel dva vrlo mlada tima koja ređaju dobre rezultate

FMP se raduje gostovanju u hramu košarke: Čeka nas vrlo zanimljiv duel u AdmiralBet ABA ligi
20211017ivFmpMornar11 - Copyright MN Press

Daleko najprijatnije iznenađenje do sada u sezoni AdmiralBet ABA lige je bez sumnje FMP. Tim iz Železnika igra sutra protiv Cibone, još jednog mladog i uspešnog tima, što je jedan od zanimljivijih susreta u 9. kolu.

FMP je u Zagreb otišao već u četvrtak. "Panteri" imaju skor 6/2, a "vukovi" 5/3.

Trener Nenad Stefanović bio je pun hvale za narednog rivala, a lepim rečima govorio je i o bivšem treneru FMP-a Vladi Jovanoviću koji sada vodi Cibonu.

- Očekuje nas utakmica sa Cibonom, koja uprkos svojim godinama ove sezone igra odlično i pre svega jako zrelo. Rekao bih da su mladi, a iskusni. Uz sve to sa klupe ih sjajno predvodi Vlada Jovanović koji je uspostavio svoj prepoznatljiv stil igre. Ono što im je veliki kvalitet, pored toga što im u pojedinim momentima cela petorka ima preko dva metra je da su nekoliko utakmica koje nisu igrali sjajno i gubili veći deo susreta, uspeli rutinski da dobiju kao što je bio slučaj u prošlom kolu. Mi smo totalno rasterećeni u ovom susretu, prepuštamo njima ulogu favorita i želimo da pružimo svoj maksimum. Radujemo se susretu u jednom od hramova košarke u ABA ligi.

Svoje utiske izneo je i prvotimac FMP-a Stefan Lakić koji se nakon neugodne povrede vratio u pun trenažni proces.

- U subotu gostujemo veoma respektabilnom timu Cibone. Imaju mlad i agresivan tim, igraju dobro na svom terenu i ne smemo da im dopustimo da se rastrče. Naš recept je dobra priprema, kao i za svaku utakmicu, fokus na čvrstoj odbrani, kontroli skoka i timska igra. Treniramo dobro, želimo da započnemo novi niz pobeda i tako se dodatno odvojimo od donjeg dela tabele. S obzirom da se bliži kraj prvog dela sezone, pobedom protiv Cibone ćemo u ostatak prvenstva ući sa manjim pritiskom, ali i jednakom željom za novim pobedama. Nadam se da ćemo uspeti da prikažemo dobru partiju u Zagrebu.

Utakmica Cibona - FMP igra se sutra, a prenos je na kanalima TV Arena Sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike