Zvezdina odbrana samlela Partizan: Šampion slavio u prvom derbiju sezone!

14.11.2021

19:19

0

Autor: 24sedam

Sada su izjednačeni na vrhu tabele AdmiralBet ABA lige

Zvezdina odbrana samlela Partizan: Šampion slavio u prvom derbiju sezone!
kkczpart551 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je bila ubedljiva u prvom ovo sezonskom derbiju i nanela Partizanu prvi poraz u AdmiralBet ABA ligi do sada. Crveno-beli su odličnom odbranom sveli crno-bele na jako mali broj poena, a kada je njima proradio šut, povećala se i razlika.

Crvena zvezda - Partizan 71:56 (15:8, 17:14, 15:19, 24:16)

"Večiti" rivali sada dele prvo mesto tabele sa istim učinkom - šest pobeda i poraz.

Zvezda je vodila bukvalno od početka do kraja meča. U samom finišu prvog poluvremena otišla je na dvocifrenu prednost, koju je povisila u trećoj deonici. Tada je Partizan napravio seriju 15:3 i došao na pet poena zaostatka. Smailagić je nekoliko sekundi pre kraja te deonice mogao da smanji prednost na tri razlike, ali je promašio oba bacanja.

Posle toga je Koprivica napravio faul, Mitrović pogodio oba bacanja i Zvezda je sa sedam poena ušla u poslednju četvrtinu. Tu je proradio i šut, brzo je postigla četiri trojke i vratila se na 15 poena prednosti, što je brzo preraslo u 21. Nedostižno za ovako tvrde utakmice.

Zveda je ponovo prikazala svoju najveću prednost i najbolje oružje – čvrstom odbranom je svela protivnika na najmanji mogući broj poena.

Fenomenalan je bio Luka Mitrović sa 16 poena i sedam skokova. On je pogodio svojih prvih sedam šuteva iz igre. Ognjen Dobrić je postigao 15 poena uz šest skokova, Nikola Kalinić je imao učinak od 14 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Nejt Volters utakmicu završio sa devet poena, pet skokova i pet asistencija.

Najbolji u Partizanu bio je Alen Smailagić sa 15 poena i devet skokova, dok je jedini drugi "dvocifreni" bio Dalas Mur sa 14 poena. Obično udarni dvojac Partizana Kevin Panter-Zek Ledej postigao je večeras zajedno samo 11 poena. Rade Zagorac je postigao šest, a Nemanja Dangubić četiri poena.

Crvena zvezda: Volters 9, 5as, 5sk, Davidovac, Mitrović 16, 7sk, Lazić 3, Kalinić 14, 5as, Dobrić 15, 6sk, Holins 7, Simonović, Ivanović 3, Marković, Kuzmić 4, Cirbes.

Partizan: Kuruc, Panter 6, Ledej 5, 5sk, Zagorac 6, 4sk, Avramović 2, 2sk, Koprivica 2, 3sk, Dangubić 4, Smailagić 15, 9sk, Mur 14, Glas, Trifunović, Madar 2.

AdmiralBet ABA liga, 8. kolo:

ABA liga, 8. kolo

Petak:

FMP - SC Derbi 104:99

Split - Krka 87:77

Subota:

Borac - Cibona 59:62

Budućnost - Zadar 84:69

Cedevita Olimpija - Mornar 79:59

Nedelja:

Igokea - Mega 79:63

Crvena zvezda - Partizan 71:56

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

37. minut: Mur pogađa trojku, Partizan prilazi na 65:50, Radonjić odmah traži tajm-aut. Mur je dao 10 poena. Najbolji strelci crno-belih Panter i Ledej zajedno su dali 9.

35. minut: Lazić pogađa trojku i Zvezda odlazi na +21! Zvezda je u ovoj četvrtini ubacila četiri trojke. Obradović traži tajm-aut. Ovo je za ovakvu utakmicu zaista ogromna prednost. 65:44

35. minut: Dobrić pogađa trojku i Zvezda odlazi na maksimalnih +18 – 62:44

32. minut: Zagorac gubi loptu, a Holins pogađa trojku! Munjevita reakcija Zvezde i opet je na +15. Obradović traži tajm-aut. 57:42

32. minut: Volters pogađa u padu izuzetno težak šut. Ovo je već 7:0 za Zvezdu, što prekida Koprivica. Partizan ne koristi napad, a Kalinić pogađa u kontri – 54:42. Mitrović je dobio udarac u oko i mora da izađe iz igre.

31. minut: Kalinić pogađa trojku na početku poslednje četvrtine i to je opet 10 razlike za Zvezdu - 50:40. Crveno-beli su dali koš iz igre posle šest minuta.

Kraj treće četvrtine, 47:40.

Imao je Partizan priliku da priđe na tri poena, ali je Smailagić promašio oba bacanja, a Koprivica poklonio Mitroviću bacanja. Crno-beli su u ovoj deonici napravili seriju 15:3.

30. minut: Zvezda je skoro šest minuta bez koša iz igre. Smailagić na 15 sekundi do kraja ide na liniju za slobodna bacanja i promašuje oba. Koprivica pravi faul pri skoku, Mitrović ide na liniju za slobodna bacanja i pogađa oba. 47:40

29. minut: Mur postiže trojku i odjednom je samo pet poena prednost! Bilo je 17, da podsetimo. Mur je dao sedam poena u poslednja tri minuta. 45:40

29. minut: Panter je odgovorio penalima. Mitrović je bio pod košem, ali mu je Koprivica "bio na ruci" i to mu je prvi promašaj večeras. Mur pogađa, vratio se Partizan – 45:37

28. minut: Partizan posle tajm-auta pravi seriju 8:1 i vraća se u igru. Zvezda je dala koš jedan iz penala, a onda je Ivanović dao još dva za 45:33.

25. minut: Partizan je uspeo da poveže dva dobra napada, na šta je Radonjić odmah reagovao tražeći tajm-aut. 42:29

23. minut: Mitrović iza leđa dodaje Voltersu, koji pogađa. Nema Partizan nikakav odgovor za sada na igru Zvezde. 40:23

22. minut: Počelo je penalima Smailagića, ali je Zvezda silovito uzvratila poenima Voltersa, trojkom Dobrića i još jednim košem sjajnog Mitrovića! Ovo je sada najveća prednost Zvezde – 38:23. Obradović traži tajm-aut.

Kraj prvog poluvremena, 32:21

Luka Mitrović je najbolji do sada, postigao je 12 poena, bez promašaja iz igre – 6/6. Po četiri poena za Zvezdu dali su Volters, Holins i Kuzmić, dok je Kalinić dao pet, sve sa linije penala.

U Partizanu je najefikasniji Smailagić sa devet poena, dok su po četiri dali Panter i Dangubić. Partizan ima 10 izgubljenih lopti.

Mitrović ponovo! Sjajan je večeras do sada 6/6 iz igre. Zvezda na poluvreme odlazi sa dvocifrenom prednošću – 32:21

20. minut: Dobrić promašuje trojku, ali tu je Mitrović sa još jednim ofanzivnim skokom i novim poenima. Dao ih je 10, bez promašaja – 5/5.

20. minut: Mitrović daje koš, a posle izgubljene lopte Ledeja, Kalinić pogađa samo drugo bacanje. Mitrović je najefikasniji u Zvezdi sa osam poena.

18. minut: Kuzmić promašuje oba penala. Smailgaić šutira za tri i pogađa! To je prva trojka za Partizan, a toliko ima i Zvezda. Radonjić traži tajm-aut. 25:21

18. minut: Ledej prekida "post" za Partizan, koji je za 17 minuta postigao 18 poena - 25:18.

17. minut: Dugo, dugo nema poena na terenu. Partizan ima već osam izgubljenih lopti, Zvezda je na šest. Do sada je postignuta samo jedna trojka. To su podaci koji govore koliko se tvrda košarka igra.

15. minut: Madar pravi nesportski faul na Kaliniću. Sudije gledaju snimak, a za to vreme je ponovo neko ubacivao papiriće u teren. Kalinić precizan oba puta, a onda je Kuzmić precizan! To je nova najveća prednost za Zvezdu - 25:16

15. minut: Dangubić odlično zakucava posle tajm-auta, 21:16.

14. minut: Zvezda opet igra svoju sjajnu odbranu i potpuno zatvara Partizan. Holins iz kontre sam zakucava, Obradović mora da traži tajm-aut. 21:14

 

 

13. minut: Mitrović daje koš, a onda Zagorac prenosi loptu i nalazi Smailagića, koji opet zakucava! To je njegovih šest poena za sada, 17:14

11. minut: Madar vrlo lepim potezom završava napad Partizana, kojim se prekida mini-serija od 6:0 Zvezde. Posle toga domaćinu ističe napad, a Dangubić je siguran. Koriste crno-beli prva dva napada u četvrtini 15:12

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
 

Kraj prve četvrtine, 15:8

Kraj prve četvrtine, Mitrović pogađa za kraj, Zvezda vodi 15:8. Crveno-beli su počeli bolje, imali su 7:0 i 9:2, pa je Partizan prišao na 9:8, ali posle tajm-auta, domaćin vraća vođstvo.

- Stalo je vreme, opet prekid meča...

9. minut: Holins prekida seriju Partizana. Avramović posle loše bira šut, a Zvezda opet koristi napad - 13:8.

7. minut: Partizanu je prošao "pik en rol", Smailagić je zakucao, a posle dobre odbrane, crno-beli još jednom pogađaju. Radonjić traži tajm-aut. 9:8

 

6. minut: Evo Stefana Markovića na terenu! Dugo nije bilo poena na terenu, a onda je Panter pronašao prostor sa poludistance, što je njegova pozicija - 9:4.

5. minut: Sad se Partizan pronašao u odbrani, ali u napadu neće, pa neće. Ledej je čak promašio polaganje posle eli-upa iz kontre. Panter konačno postiže koš za crno-bele, posle više od četiri minuta. Na drugoj strani Kuzmić poentira - 9:2.

3. minut: Kalinić je fauliran, pogađa oba penala, Zvezda vodi 7:0. Sjajnu odbranu igraju crveno-beli.

2. minut: Ništa ne pogađa Partizan. Promašili su Ledej, Avramović, Panter i Smailagić...

- Ljut je i Dejan Radonjić, komunicira sa publikom i traži da se ne ubacuju papirići. Remeti to tok utakmice.

2. minut: Dobrić pogađa trojku! Zvezda vodi 5:0. Opet prekid zbog papirića.

1. minut: Počeo je meč! Nejt Volters je iskoristio prvi napad, Zvezda vodi 2:0. Odmah potom je viđen kratki prekid, jer je publika u teren ubacila nekoliko papira kojima je napravljena koreografija na početku meča.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
 

- Stefan Marković je na klupi, ali je pitanje koliko će moći da pomogne Zvezdi trenutno.

- Grupa navijača je vređala Željka Obradovića, ali ih je Dejan Radonjić brzo smirio. Lep gest.

Puni se dvorana "Aleksandar Nikolić":

24sedam/Milan Nastić
 

 

24sedam/Milan Nastić
 

Zagrevaju se i igrači Partizana:

Vreme je! 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike