Moramo preko Krke da se vratimo pobedama: Sava Lešić veruje u bolje dane za Borac

18.11.2021

11:51

0

Autor: 24sedam

Čačani u subotu (19.00) gostuju u Novom Mestu u duelu 9. kola AdmiralBet ABAlige

Moramo preko Krke da se vratimo pobedama: Sava Lešić veruje u bolje dane za Borac
lešić - Copyright ABA liga/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Dok košarkaši Crvene zvezde odrađuju svoj evropski put po Španiji, utakmicom Zadra i Igokee (18.00) nastavlja se AdmiralBet ABA liga.

Pravi derbi odigraće Partizan i Budućnost u Beogradu (subota, 21.00), a dva sata ranije će timovi koji se ne mogu pohvaliti dobrim startom sezone.

Košarkaši Borca putuju u Novom Mestu gde će, uz direktan prenos na Arena sport 1 kanalu, u dvorani Leon Štukelj na megdan Krki.

Slovenački tim ima tri pobede posle osam kola, a Čačani su uspeli da zabeleže samo dva trijumfa. Nije krenulo onako kako se očekivali, ali iskusni Sava Lešić za sajt Borca apostrofira dva poraza koja su promenila utisak.

- Mi igrači smo svesni da do sad nismo ostvarili rezultate koji su bili očekivani. Generalno, imali smo dva velika kiksa, protiv Zadra i naročito Cibone. Doduše, nismo bili katastrofalni u svim mečevima, neke smo izgubili na jednu loptu. Ali ovo je već druga godina kako Borac gubi utakmice u egal završnici. Dešava nam se pad koncentracije u odlučujućim momentima, a koji je razlog za to, morali bismo dublje da analiziramo - kaže Lešić, pa nastavlja:

 

 

- Još uvek ništa nije gotovo. Sigurno da ne nameravamo da dignemo ruke od svega. Moramo da se skupimo i probamo da se podignemo iz ove situacije kao tim, jer drugačije ne možemo da prebrodimo ovu krizu.

Iako na tabeli nije sve kako se želi, Lešić poručuje da uz Borac nikad nije stajala reč "predaja".

- Pred nama su dve utakmice u gostima koje neće biti ni malo lake. Nismo u zavidnoj situaciji i ne možemo nikome da pretimo, ali ne smemo da razmišljamo ni o predaji. Moramo se boriti do poslednje lopte. Od svakog narednog meča svaka pobeda nam je zlata vredna. Generalno gledano, stvarno mislim da vredno radimo, treniramo i da idemo u dobrom pravcu. Rezultati su izostali, ali mislim da situacija nije alarmantna. Ova ekipa ne treba da se bori samo za opstanak, već da bude pristojno plasirana na tabeli. Uz izvesne korekcije, stvarno možemo izbeći grčevitu borbu za opstanak.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Subotnji duel mogao bi da bude prekretnica i povratak Borca ka bezbednom delu tabele.

- Utakmica sa Krkom je u ovom trenutku veoma značajna za nas. Ne mogu da kažem da je utakmica sezone, jer ne želim da stvaram pritisak, ali kako znamo i umemo moramo da odigramo najbolje što možemo i da probamo da ostvarimo trijumf. Samo tako se možemo vratiti na pobednički kolosek. Zaista mislim da možemo da dokažemo prvo sebi, a onda i javnosti da vredimo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike