Lučić heroj Bajerna! Nedović i PAO prokockali brejk u „Audi domu“! (VIDEO)

18.11.2021

21:30

0

Autor: 24sedam

Grčki šampion ispustio viđeni trijumf u poslednjih 60 sekundi

Lučić heroj Bajerna! Nedović i PAO prokockali brejk u „Audi domu“! (VIDEO)
vladimir-lucic-fc-bayern-munich-eb21 - Copyright Euroleague

Vladimir Lučić je heroj Bajerna! Nekadašnji kapiten Partizana tražio se tokom celog meča sa Panatinaikosom i onda pogodio trojku vrednu velikog preokreta i trijumfa protiv grčkog šampiona – 81:78 (22:22, 15:22, 22:16, 22:18).

Posle nešto boljeg početka izabranika Andree Trinkijerija, PAO je brzo uhvatio rezultatski priključak i krenuo da gradi razliku, koja je do sredine treće deonice bila dvocifrena (49:39, 22. minut, 57:47, 26. minut). 

Ipak, do kraja treće deonice Obst je ubacio dve trojke i primakao Bavarce na samo poen zaostatka pred završni kvartal, u kojem je PAO, trojkama Mejkona i Nedovića u 34. minutu napravio, činilo se tada, odlučujući korak ka izuzetno važnom trijumfu – 70:61.

Međutim, tada je na scenu stupio Lučić, ubacio je šut van linije 6.75 i ulio samopouzdanje saigračima da krenu u odlučujući juriš u kojem je svoju ulogu imao i Kori Volden (trojka za prilazak na minus dva u 38. minutu), da bi 30 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene potencijalni srpski reprezentativac pogodio još jedan dalekometni hitac kojim je Bajernu doneo minimalnu prednost (77:76), ispostavilo se ključnu pred penal završnicu u kojoj su Bavarci odbranili „Audi dom“.

Hilijard je sa 20 poena bio najefikasniji pojedinac meča, Tomas je dodao 15, dok je Volden uz osam poena imao po pet skokova i asistencija. Vladimir Lučić je meč završio sa šest poena (2/7 za tri), ali ključnih za konačan ishod meča. Kod gostiju najraspoloženiji su bili Papapetru (17) i Mejkon (12), a Nedović je uz sedam poena imao tri skoka i četiri asistencije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike