Partizanovi rivali sutra su "grobari", Čanak posle tri godine oktrio: Žao mi je što je tako ispalo...

16.11.2021

21:47

0

Autor: 24sedam

Crno-beli igraju protiv svog nekadašnjeg trenera i centra

Partizanovi rivali sutra su "grobari", Čanak posle tri godine oktrio: Žao mi je što je tako ispalo...
Nenad Čanak - Copyright MN Press

Partizan u sredu nastavlja takmičenje u Evrokupu. U goste mu dolazi litvanski Lijektabelis, u kome rade neka dobro poznata imena.

Trener je Nenad Čanak, koji je sa Partizanom osvajao trofeje i kao igrač i kao trener, kao i Đorđe Gagić, u dva navrata centar crno-belih. Tu je i treći Srbin, koji je igrao u mlađim kategorijama Partizana, a u seniorima za Crvenu zvezdu – Nikola Radičević.

Čanak je više puta govorio da "nikom ne priznaje da je veći grobar" od njega.

- Jeste, tako je. Neobičan mi je osećaj. U Beogradu sam, još nisam svestan da je sutra utakmica, ali moram da dam sve od sebe da se prebacim na taj mod… - rekao je Čanak za TV Partizan.

Pratite li sezonu crno-belih?

- Pratim i kao navijač i sa trenerske strane. Sigurno je Partizan favorit sutra. Ne idu mi na ruku dva vezana poraza Partizana, sigurno će biti reakcije igrala. Naš cilj u Evrokupu je da ne budemo deveti-deseti. Bio bih zadovoljan da odigramo ono što treniramo, da ne pokušavamo ono što ne treniramo i da održimo fokus u atmosferi na koju moju igrači nisu navikli.

Pre skoro tačno tri godine Čanak je prestao da bude trener Partizana. Posle poraza od Zadra u ABA ligi, on se pošteno i gospodski oprostio od igrača, a onda izašao na konferenciju za novinare i priznao da nije uspeo i da odlazi.

Sada, tri godine kasnije pažljivo priča o toj temi.

- Žao mi je što je ispalo kako je ispalo. Nadao sam se da ću u drugoj godini uraditi nešto više, ali nisam… Za utehu, ostaje taj kup i znanje da sam u Partizanu osvajao trofeje i kao igrač i kao trener.

Gagić, kao i uvek tokom karijere, kaže da su mu emocije glavna prepreka.

- Pripremamo se za Partizan. Videćemo. Pre svega je teško razdvojiti emocije i utakmicu. Ako to budem iskontrolisao, biće dobro. Neće biti ni malo lako, pogotovo pred Partizanovim navijačima i njihovom energijom.

I on prati Partizan redovno.

- Svaka utakmica se mora propratiti, uvek se desi da sedimo nas trojica i gledamo. Naravno da se prati. Prvo da kažem da se Željko vratio i cela ta pompa je tolika, tako da nije ni malo lako igračima. Veliki je pritisak na njima, ali oni to dobro nose uz Željka. Sutra me čekaju Balša (Koprivica) i Smajli (Alen Smailagić), koji su 2000. godište, ali su već iskusili NBA, talentovani su momci i neće biti ni malo lako. Stvarno mi je drago da se Željko vratio i da gura priču ka Evroligi. Ja iskreno verujem da će se to desiti, treba vremena, ali to im od srca želim, pre svega da ih mimoiđu povrede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike