Partizan čeka "srpske" Litvance, Obradović skenirao rivala do tančina: Zaustaviti Gagića i šut za tri poena

16.11.2021

13:59

0

Autor: 24sedam

Crno-beli nakon dva uzastopna poraza kreću u novu seriju trijumfa

Partizan čeka "srpske" Litvance, Obradović skenirao rivala do tančina: Zaustaviti Gagića i šut za tri poena
PARTIZAN_vs_FMP_53 - Copyright MN Press

Namestilo se tako da savršen početak sezone u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi bude prekinut u dve vezane utakmice.

Ipak, porazi od Andore i Crvene zvezde su nešto što je prošlost, a pred košarkašima Partizana su novi izazovi.

Prvi je litvanski Lijetkabelis, koji sa klupe predvodvi bivši igrač i trener Partizana Nenad Čanak, u sredu uveče u Beogradu, ekipa koja posle četiri kola ima polovičan učinak. Trener crno-belih Željko Obradović dobro je prostudirao igru narednog rivala i ističe da se posebna pažnja mora obratiti na nekadašnjeg centra Partizana.

- Oni su ekipa koja igra, uslovno rečeno, tipično litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim koji orijentisan na unutrašnju igru i mnogo toga očekuju od igrača na poziciji "pet" Đorđa Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu - kaže Obradović, pa dodaje i drugi segment igre o kome se mora voditi računa.

Eurokup/Karolio Kavolelio/Lietkabelis
 

- Važno je istaći da su u proseku imali 28 šutiranih trojki. Tu prednjači igrač na poziciji "četiri" Orelik koji je na poslednjoj utakmici šutirao 7 od 14 i negde je u proseku od devet pokušaja. Bez ikakve sumnje ključ utakmice je šut za tri poena i njihova unutršanja igra, plus njihov ofanzivni skok. O tome treba najviše da vodimo računa, da budemo na nivou odbrana koje smo imali dosad. Moramo da podignemo nivo igre u napdau, kad to kažem mislim da moramo da igramo brže u tranziciji i moramo nešto da ubacimo. Imamo slab procenat šuta i na tome radimo na svakom treningu.

Obradović kaže da dva vezana poraza nisu "poremetila" ekipu i da se posledice ne osećaju u ekipi.

- Nema razloga da se oseća, ovo je početak sezone. Bili smo svesni i kad smo dobijali da će neko i nas da pobedi. Biće pobeda i poraza i na dalje. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, dosad je sve manje-više bilo OK. Pojavljuju se neki sitni problemi koji dovode do toga da ne mogu treniraju i ne mogu da igraju utakmicu. Izuzetno sam zadovoljan kako radi moj stručni štab, medicinski deo, fizioterapeuti, maseri... Želim da im čestitam na tome i da iskoristim priliku da zahvalim svim članovima na svemu što smo dosad zajedno uradili. Momci rade izvanredno, ponosan sam na to kako funkiconišemo.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Loša vest za Partizan je što u timu najverovatnije neće biti mladog Izraelca.

- Madar ima problem s leđima, nije trenirao ni juče ni danas. Probao je, ima velike bolove bez obzira na terapije, mislim da je teško da bude u timu - zaključio je trener srpskog tima.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike