Ja sam najveći partizanovac, ali idemo na pobedu: Čanak za 24sedam o žrebu u Evrokupu

09.07.2021

12:40 >> 16:01

0

Bivši trener crno-belih srećan je što je u grupi sa svojim nekadašnjim klubom

Ja sam najveći partizanovac, ali idemo na pobedu: Čanak za 24sedam o žrebu u Evrokupu
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana dobili su protivnike u grupnoj fazi Evrokupa. Stekao se utisak da su crno-beli imali sreće pri žrebu, a jedan tim je posebno privukao pažnju – litvanski Lijetkabelis, na čijoj klupi sedi Nenad Čanak, koji je izuzetno vezan za crno-bele, kako igrački, tako i trenerski.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa Nenadom Čankom, koji je za naš portal istakao da je on najveći partizanavac, ali kad bude igrao protiv svog bivšeg kluba, pristup će biti maksimalno profesionalan i Lijetkabelis će u tom dvomeču ići na pobedu.

Pročitajte još

– Sa jedne strane mi je drago što se nalazimo zajedno sa Partizanom u grupi i što ću doći u Beograd, a sa druge, ja sam trenutno trener Lijetkabelisa, i naravno da ću u tim mečevima želeti da pobedim. Sebe smatram najvećim partizanovcem, ali u poslu nema emocija. Naravno da ću želeti da moja ekipa slavi. Pre i posle toga moja ljubav prema Partizanu ostaje ista – poručio je Čanak za 24sedam.

MN Press

Trener litvanskog kluba smatra da je dolazak Željka Obradovića najbolji pokazatelj da Partizan naredne sezone ima velike ambicije u svim takmičenjima.

– Povratkom Željka, ambicije Partizana su porasle. Svi su rekli koliko je to dobar potez za klub, ali i za srpsku košarku. Moje mišljenje je da su oni jedni od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa i želim im mnogo sreće na putu ka tom cilju. Mislim da su svi sve rekli na tu temu, pa nema potrebe da se i ja ponavljam.

Srpski stručnjak očekuje da se njegova ekipa plasira u narednu fazu Evrokupa.

– Polako pravimo tim za narednu sezonu. Naravno, mi čekamo da prođe prvi krug, gde najbolji klubovi prvi biraju, pa onda i mi dolazimo na red. Nadam se da ćemo imati kvalitetan tim, koji će se boriti da ne bude deveti ili deseti u grupi, i da ćemo da se plasiramo u drugu fazu. Pokušaćemo da osvojimo prvenstvo Litvanije. Prošle sezone smo uzeli Kup, stigli do polufinala prvenstva, a sada očekujem da odemo stepenici ili dve dalje – zaključio je Čanak za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike