Saša Đorđević gledao "bezglavi" Fenerbahče : Armani se prošetao kroz Istanbul, prva četvrtina za pamćenje (VIDEO)

12.11.2021

19:30

0

Autor: 24sedam

Turski tim poražen i šest put u devet utakmica Evrolige, Italijani stigli do osmog trijumfa

Saša Đorđević gledao "bezglavi" Fenerbahče : Armani se prošetao kroz Istanbul, prva četvrtina za pamćenje (VIDEO)
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Košarka se izgleda odselila iz Istanbula. Ne znamo kako drugačije da objasnimo posrtanje dva tamošnja kluba, aktuelnog prvaka Evrope Efesa i Fenerbahčea koji sa klupe predvodi naš Aleksandar Đorđević, a za koji igra Marko Gudurić.

Po šest poraza iz devet kola Evrolige znak je da nešto ne štima u istanbulskim gigantima, a način na koji je Fener poražen od Armanija samo je razbuktao požar u ovom klubu.

Profimedia
 

Jesu Italijani moćni, imaju samo jedan poraz u devet kola, nije da se nije očekivalo da pobede Fenerbahče. Da pobede - u redu, ali da ga ponize kao u prvoj četvrtini... E to već nije bilo za očekivati.

Jedno slobodno bacanje Jana Veselog i dva poena Šehmusa Hazera na 57 sekundi pre kraja. To je ono što su uradili izabranici Aleksandra Đorđevića u prvoj četvrtini duela u kom su dočekali Armani u Evroligi.

Pronašli su se u drugoj četvrtini, čak je i dobili sa 17:15, ali na poluvreme otišli sa ogromnim minusom - 20:37. Ali i s nadom da su pronašli način da pariraju rivalu i u nastavku pokušaju da se vrate u meč.

 

 

Prvih pet minuta treće četvrtine ubili su snove o preokretu. Ponovo su sve ispromašivali igrači ekipe iz Istanbula, a ovog puta seriju gostiju od 12:0 prekinuo je Veseli sa dva bacanja.

Poslednji period bio je tek otaljavanje posla. Domaćinu je bilo jasno da ne može ništa da uradi, a i gosti su "povukli ručnu" i stigli do zaslužene i ubedljive pobede od 68:43 (22:3, 15:17, 25:9, 6:14).

Marko Gudurić je meč završio sa tri poena (1 od 5), Jan Veseli je postigao devet, a goste je predvodio Ševon Šilds sa 13 poena, uz veliku pomoć Luiđija Datomea koji je ubacio dva poena manje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

- Naša odbrana bila solidna, spustili smo ih na mali broj poena. Ali naše glave nisu bile na mestu, nismo dobro čitali njihovu igru, situaciju na terenu, žurili smo sa šutevima... Čestitam ekipi Armanija na pobedi - kratko je prokomentarisao Đorđević ubedljiv poraz svog tima.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike