Sreća nije bila naklonjena Podgoričanima: Kad promaše te kratke lopte bile su Megine

07.11.2021

15:11

0

Aleksandar Džikić vidi uzrok poraza o lošem defanzivnom skoku njegovog tima

Sreća nije bila naklonjena Podgoričanima: Kad promaše te kratke lopte bile su Megine
džikić - Copyright AdmiralBet ABA liga

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić posle iznenađujućeg poraza njegove ekipe u 7. kolu AdmiralBet Aba lige od Mege u Beogradu, rezultatom 87:81, kaže da je pobednika odlučila veća energija rivala, koja se ogledala u boljem skoku, posebno ofanzivnom.

Podgoričani su doživeli neuspeh nakon sedam vezanih trijumfa, od kojih je poslednji zabeležen protiv Virtusa u Evrokupu.

- Odlučila je njihova energija u ofanzivnom skoku i broj poena koje su dali posle njih. Kad promaše, dobrim delom su te lopte bile tzv. kratke, to su oni rešavali. Mogli smo možda malo drugačije da odigramo u završnici, ali je tako kako je - rekao je Džikić.

Budućnost u utorak igra meč 4. kola Evrokupa protiv Venecije u Italiji, a kako su put organizovali iz srpske prestonice tako se neće ni vraćati kući posle utakmice sa Megom.

AdmiralBet ABA liga
 

 - U seriji smo teških utakmica, odavde idemo u Veneciju. U hodu ćemo se prestrojavati i pokušati da budemo bolji već na sledećem meču - poručio je Džikić.

Trener Mege Vlada Jovanovića, na drugoj strani, na isti način vidi ratloge za pobedu njegove ekipe.

 - Utakmica je bila jako dobra sa naše strane. Pokazali smo intenzivnu košarku na obe strane, pre svega smo nametnuli ritam u napadu našim skokom i posle promašenih šuteva uvek imali jednog ili dva igrača na obruču. To nam je donelo preko potrebno samopouzdanje. To je i presudilo u poslednja dva-tri minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike