FMP pred gostovanje Partizanu: Ovo će biti za nas najlakša utakmica

05.11.2021

12:00

0

Autor: 24sedam

Trener kluba iz Železnika Nenad Stefanović ističe da nemaju šta da izgube u Pioniru

FMP pred gostovanje Partizanu: Ovo će biti za nas najlakša utakmica
stefanovic - Copyright MN Press

Košarkaši FMP u odličnom raspoloženju gostuju u subotu 6. novembra (19.00 TV Arena)  u Pioniru Partizanu u 7. kolu Admiral Bet ABA.

Tim iz Železnika je iznad svih očekivanja krenuo novu sezonu i trenutno se nalaze na deobi drugog mesta sa skorom od pet pobeda i samo jednim porazom.

Trener FMP-a Nenad Stafanović ističe da totalno rasterećeno ulaze u duel sa crno-belima i da nemaju šta da izgube u subotnjem meču.

- Već sam rekao posle pobede nad Zadrom da će ova (sa Partizanom) za nas biti najlakša utakmica u kontekstu da smo iza sebe imali dva ili tri meča u koja smo morali da pobedimo, a sada ta vrstu pritiska definitivno neće biti na leđima našeg tima. Rezultatski imperativ nećemo imati jer igramo protiv ekipe koja je dominantna u dosadašnjem delu prvenstva i u Evrokupu, a naročito u ABA ligi gde su u svakom duelu na domaćem terenu pokazali silu. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, sa veoma kvalitetnim igračima, poput Pantera i Ledejla koji u svakom momentu individualnim kvalitetom mogu da prelome utakmicu. Sa te strane, za našu mladu ekipu je to najveći izazov do sada i što se tiče protivnika, ali i što se tiče popunjenosti tribina - istakao je Stefanović.

Mladi stručnjak ipak ističe da neće biti bele zastavice i uveren je da će njegovi igrači dati maksimum u duelu sa jedinom neporaženom ekipom u regionalnom takmičenju.

- Želimo da uživamo, jer smo svojim igrama zaslužili tu priliku. Stanje na tabeli je takvo da je Partizan prvi, a mi na deobi druge pozicije zahvaljujući možda i nekim neočekivanim pobedama. Želimo da damo maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na crno-bele - zaključio je trener FMP-a.

B​ONUS VIDEO:

Admiral Bet ABA liga, 7. kolo

petak

Studentski centar - Borac 20.00

subota

Cedevita - Olimpija - Split 17.00

Partizan - FMP 19.00

Mornar - Igokea 21.00

nedelja

Mega - Budućnost 12.00

Zadar - Crvena zvezda 18.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike