Umorna i oslabljena Zvezda je već u Milanu, ali poručuje: Znamo protiv koga igramo

27.10.2021

16:29

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli završavaju "paklenu nedelju" mečom protiv jednog od najjačih timova

Umorna i oslabljena Zvezda je već u Milanu, ali poručuje: Znamo protiv koga igramo
Copyright MN Press

Nemaju košarkaši Crvene zvezde ni malo vremena za predah. Samo dan posle poraza od Monaka već se nalaze u Milanu, gde ih u četvrtak očekuje druga utakmica duplog kola Evrolige sa Olimpijom Milano.

Zvezda je odmah posle velike borbe u kneževini krenula na put. Protivnik je prošlosezonski učesnik "fajnal fora", koji i ove sezone ima velike ambicije.

Nakon prvog poraza u novoj sezoni u Minhenu domaći koji i ove sezone imaju izuzetno jak i kvalitetan sastav, i velike ambicije,  dodatno će podići "borbenu gotovost" pred duel sa crveno-belima.

Trener Dejan Radonjić i ekipa, osim sa velikim umorom i potrošnjom, jer im je ovo četvrti meč koji igraju od prošlog petka, očekuju tešku utakmicu i veliku borbu u četvrtak uveče u Milanu.

- Sledi meč sa Armanijem, koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišemo, koliko je to moguće nakon svih ovih napora, i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je moguće bolje, svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu - rekao je trener.

Ognjen Dobrić slično razmišlja.

- Očekujemo izuzetno tešku utakmicu u Milanu. Nemamo previše vremena između meča u Monaku i ovog protiv Armanija, samo je jedan dan i jedan trening. Znamo protiv koga igramo, izvanredna ekipa koja je nadograđena, pojačana između dve sezone i ima najviše ambicije i ove sezone, što je i pokazala u prvim utakmicama. Ovaj poraz koji su doživeli u Minhenu sigurno će ih "skupiti" kao ekipu pred meč sa nama. Mi sa druge strane, moramo da se osvežimo, odigramo dobro u odbrani, ali i u napadu gde moramo da odigramo bolje.

Utakmica Armanija i Crvene zvezde igra se dvorani Mediolanum Forum od 20.30.

Odmah po završetku utakmice u Milanu crveno beli se vraćaju za Beograd. Naredni meč igraju u ponedeljak od 18 sati, protiv Mege u 6. kolu AdmiralBet ABA lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike