Kuruc poručio navijačima Partizana: Potrebno mi je neko vreme da se adaptiram, došao sam u veliki klub, kod velikog trenera

20.10.2021

14:37

0

Autor: M. N.

Letonac je svestan da će proći neko vreme kako bi se navikao na novu sredinu

Kuruc poručio navijačima Partizana: Potrebno mi je neko vreme da se adaptiram, došao sam u veliki klub, kod velikog trenera
letonac - Copyright MN Press

Košarkaš Partizana Rodions Kuruc, svestan je da još nije ušao u željenu formu, ali razlog toga može da leži u tome što je bio bolestan.

On je za "baksetnews" pričao je o adapataciji na novu sredini, napominjući da mu mnogo znači što su ga svi u klubu prihvatili. 

- Bez dileme došao sam u veliki klub, na čijoj klupi sedi veliki trener. To mi mnogo znači, i na svakom treningu nešto novo naučim. Svestan sam da je ovde košarka drugačija nego u NBA, ali iskreno se nadam da ću se adaptirati na ovaj stil igre - kazao je Kuruc.

Letonac ističe da mu u prilagođavanju dosta pomaže Željko Obradović, za kojeg ima samo reči hvale.

- Osećam se dobro. Imam više prostora. Ovde je košarka drugačija i imam šansu da se još priviknem. Trener Obradović mi je rekao da sam u procesu adaptacije i da bi igru trebalo da čitam drugačije nego što sam navikao. On će mi u tome pomoći. Imao sam dosta izgubljenih lopti tokom priprema. Potrebno mi je još vremena, ali biću pravi.

Kurkuc se osvrnuo i na njegov boravak u Barseloni od 2015. do 2018, a otišao je kada je na klupu Katalonaca došao Svetislav Pešić. 

- Možda je bilo do promene trenera. Ne želim da se osvrćem na to - zaključio je Letonac.. 

Nakon Španije, odlazi u NBA i na draftu je izabran od strane Bruklina kao 40. pik. Tu sezonu je odigrao odlično, a potom je trejdovan u Hjuston i Milvoki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike