Bobi Dikson završio sa igranjem: Ostajem u košarci, vreme je za novu avanturu

14.10.2021

19:52

0

Čuveni plej šampionskog tima Fenerbahčea objavio kraj karijere

Bobi Dikson završio sa igranjem: Ostajem u košarci, vreme je za novu avanturu
bobi - Copyright MN Press

Američki košarkaš sa turskim pasošem Bobi Dikson, odlučio je da se posle 15 godina igranja u Evropi kao profesionalac povuče iz aktivnog bavljenja košarkom. Ubuduće će Dikson raditi u Fenebahčeu kao trener njihovog razvojnog tima.

To je bio povod da se od bivšeg saigrača sa kojim su osvojili titulu prvaka Evrope 2017. godine oproste Nikola Kalinić, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Ekpe Judo, Điđi Datome, Pero Antić... Njihove poruke posvećene sjajnom pleju emitovane su na velikom ekranu dvorane "Ulker sports" pred meč sa ekipom Uniksa.

 

 

U svojoj zvaničnoj objavi, Dikson se zahvalio svojim trenerima i saigračima što su ga pratili tolike godine na terenu:

- Zvanično sam se povukao iz košarke i uzbuđen sam što ću započeti ovu novu avanturu kao trener !! Bilo je to sjajnih 15 godina igranja i osvojenih mnogo trofeja, ali osećam da je vreme da podelim svoja iskustva sa mlađim igračima i pomognem im da budu najbolji. Hvala svim trenerima i saigračima sa kojima sam imao prilike da sarađujem. Stvarno pamtim te uspomene zauvek. Vreme je da se naprave nove u ovoj novoj karijeri. Zauvek zahvalan svima!!

 

 

Bobi Dikson završava igračku karijeru u 38. godini. Počeo je u rodnom Čikagu da igra, a anakon što ga 2006. godine nije izabrala nijedna ekipa na NBA draftu, otisnuo se u Evropu, gde je počeo da igra za Sent Etjen, pa Gravlen, da bi se posle Francuske preslio u Poljsku.

Svoje zvezdane trenutke dočekao je od 2012. do 2015. godine igrajući za tursku Karšijaku, odakle je posle osvajanje titule prešao kod Željka Obradovića u Istanbul.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike