Jedan Adetokunbo želi da vlada u Evroligi i priseća se teških dana: Nismo znali kad ćemo sledeći put jesti!

14.10.2021

15:49

0

Kostas Adetokunbo je hit Evrolige sa svojim Asvelom

Jedan Adetokunbo želi da vlada u Evroligi i priseća se teških dana: Nismo znali kad ćemo sledeći put jesti!
kostas-antetokounmpo - Copyright Euroleague

Najmlađi od trojice braće Adetekunbo, 23-godišnji Kostas, presudio je evropskom šampionu Efesu zakucavanjem u poslednjem napadu za konačnu pobedu Asvela rezultatom 75:73.

Francuski tim koji kao predsednik vodi Toni Parker, a kao trener TJ Parker, hit je na startu Evrolige sa tri pobede, a  grčki centar dobija sve veći prostor u timu da pokaže šta može.

 - Srećan sam što smo pobedili i to je najvažnije. Bilo je to neverovatno iskustvo. Ne mogu da opišem osećaj. Bilo je neverovatno što sam pomogao timu da pobedi. Navijači u našoj dvorani su odradili sjajan posao i dali nam potrebnu energiju - rekao je Kostas Adetokunbo.

Posle pobede Adetokumbo je pričao o teškim danima kada se sa dvojicom braće Janisom i Tanasisom na ulicama Atine borio za goli život.

- Nije nikad bilo lako. Morali smo da prodajemo razne stvari na ulicama. Nismo ni znali kada ćemo jesti sledeći put, ali bilo je sreće jer smo svi bili povezani - ispričao je Adetokunbo.

Braća Adetokunbo rodili su se u Atini kao deca nigerijskih imigranata. Pokojni otac Čarls bio je fudbaler, majka Veronika atletičarka, skakačica udalj, ali su im sinovi posle fudbalskih trening brzo shvatili da je košarka ipak pravi sport za njihovu konstituciju.

 - Janis mi mnogo znači. Brine o meni od prvog dana mog života. On mi je uzor zajedno sa Tanasisom. Uvek pomažemo jedni drugima.

Visoki, 208 centimetara krilni centar, ne isključuje mnogućnost povratka u NBA gde je već igrao za Lejkerse i Dalas.

 - Ne znam. Nadam se da će se to dogoditi u jednom trenutku. Trenutno me zanima da napredujem i da pomognem timu da pobedi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike