Zdovc žali za pobedom u Areni: Trebalo je da dobijemo

13.10.2021

21:10

0

Autor: A. Š.

Trener Žalgirisa smatra da je njegov tim ispustio trijumf

Zdovc žali za pobedom u Areni: Trebalo je da dobijemo
0MMM2681 2 - Copyright MN Press

Stigao je Žalgiris na megdan Crvenoj zvezdi s novim trenerom, ali će na prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Evrolige morati još malo da sačeka.

Slovenački strateg Jure Zdovc porazom u Areni (73:61) debitovao je na klupi litvanskog šampiona, koji je, po njegovom mišljenju, zaslužio bolji rezultat u Beogradu.

- Trebalo je da pobedimo utakmicu. Nismo igrali ništa posebno, ali stalno smo bili u zaostatku poen-dva. Na kraju smo izgubili momentum, nismo pogodili neke šuteve za tri poena. Mali detalji su odlučili, uz Zvezdinu odbranu. Mi nismo fizički jaka ekipa i platili smo cenu grešaka koje smo pravili, što je odlučilo utakmicu – rekao je Zdovc posle meča.

Izostanak Žofrija Lovernja osetio se u igri Žalgirisa, koji nije imao snage da izdrži ritam Zvezde do kraja.

- Dobro znam Zvezdu, ali znali smo da nas očekuje fizički teška utakmica, da će igrati agresivno. U tom smislu nam ne leže, jer nam nedostaje snage i visine. Imamo nekoliko iskusnih igrača koji znaju košarku, koji možda sada više ne mogu da izdrže ritam ovakvih utakmica. Mi imamo nekoliko problema sa povredama, večeras su nam se dvojica igrača povredila. Odradio sam jedan trening s ekipom, pa teško da sada mogu nešto više da kažem. Bez Žofrija Lovernja je bilo teško, on bi nam sigurno pomogao u igri pod košem.

Slovenački strateg pohvalio je atmosferu u najvećoj dvorani na Balkanu.

- Kada sam potpisao ugovor nisam razmišljao o rasporedu, tako da nisam razmišljao o tome da li idemo prvo u Beograd. Sada idemo i u Atinu. Svaka utakmica je bitka, borba. Uvek mi je drago da igram u Beogradu zbog atmosfere koja je sada, u ovo vreme retkost – kazao je Jure Zdovc.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike