Ponestaje strpljenja za antivakcinašku NBA zvezdu, sve glasnije se šuška o otkazu ili trejdu

12.10.2021

06:08

0

Autor: 24sedam

Kajri Irving je uporan, ali pitanje je koliko će Netsi imati strpljenja

Ponestaje strpljenja za antivakcinašku NBA zvezdu, sve glasnije se šuška o otkazu ili trejdu
Tan2021-9-27_215717366_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez, File

Kajri Irving se vratio treninzima Bruklina, ali i dalje odbija da se vakciniše, tako da će Netsi ove sezone verovatno igrati bez njega na domaćim utakmicama. 

Irving je jedna od najčudnijih i najćudljivijih NBA zvezda. On je javno govorio kako veruje da je zemlja ravna, prošle godine je kršio kovid protokole i plaćao ogromne kazne, a sada odbija da se vakciniše.  

Time krši ukaz grada Njujorka, prema kome ljudi moraju da imaju dokaz da su primili bar jednu dozu vakcine da bi ušli u dvorane u tom gradu

Trener Netsa Stiv Neš javno je rekao da njegov tim sada mora da se pomiri sa tim da će njegov tim igrati bez Irvinga kod kuće. 

- Shvatili smo da on neće igrati utakmice kod kuće. Sigurno ćemo bez njega. Zato, samo zavisi kad, gde i koliko. Tek počinjemo da se suočavamo sa ovim. Gledamo širu sliku. Što se tiče neposredne budućnosti, nisam siguran da imam nešto mnogo odgovora – rekao je Neš. 

Pitanje je koliko će klub imati strpljenja za njega. On jeste zvezda, spektakularan je igrač, ali je prosto previše ćudljiv. Još prošle sezone su se mogli čuti pozivi da se povuče i da prestane da igra košarku, a sada su sve glasniji glasovi da ga treba otpustiti. 

Jedan od glavnih NBA “insajdera” Edrijen Vodžnarovski rekao je da će zvezde tima Kevin Durent i Džejms Harden, zatim vlasnik Džo Cai i generalni menadžer Šon Marks biti uključeni u odlučivanje da li će Irving moći da bude povremeni košarkaš ove sezone

Drugi izvori javljaju da čak puca i blisko prijateljstvo u “velikoj trojci” Durent-Harden-Irving, zbog Kajrijevog odnosa prema vakcinama. 

Ako Irving ne bude igrao, gubiće blizu 400.000 dolara po utakmici, odnosno, više od 16 miliona dolara u sezoni. Ako ostane u Netsima. 

Ako se ispune sve glasnija šuškanja i Irving dobije otkaz ili bude trejdovan, moguće je da će otići u penziju, sa samo 29 godina. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike