Derbi Hrvatske u AdmiralBet ABA ligi pripao Ciboni, Zadar ostaje na začelju bez pobede

08.10.2021

20:09

0

Zagrepčani predvođeni srpskim trenerom Vladom Jovanovićem zabeležili i treću pobedu

Derbi Hrvatske u AdmiralBet ABA ligi pripao Ciboni, Zadar ostaje na začelju bez pobede
zadar - Copyright Photo: AdmiralBet ABA League

Srpski stručnjak na čelu Cibone Vlada Jovanović nastavlja da ređa pobede sa svojim "vukovima". U dvorani "Krešimir Ćosić", "cibosi" su protiv domaćeg Zadra slavili i treću pobedu u ligi rezultatom 68:67.

Najbolji u pobedničkom timu ponovo je bio američki centar i MVP prošlog kola, Nejtan Rivers, sa 12 poena i devet skokova, dok je kod Zadrana najbolju partiju prikazao srpski centar Uroš Luković sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti. Cibona ostaje na vrhu tabele AdmiralBet ABA lige sa stoprocentnim učinkom u odigranih tri kola, dok Zadar mora da potraži novu šansu da bi došao do prve pobede u sezoni.

Međutim, nije sve nagoveštavalo ovakav kraj. Domaći su pri kraju trećeg kvartala imali prednost od devet poena (48:39) i činilo se da su došli do pravog ritma koji će ih odvesti do prve pobede u regionalnom šampionatu, ali su odmah i stali. Dozvolili su Zagrepčanima da serijom 8:0 ponovo uhvate priključak i da u odlučujućih deset minuta uđu rezultatski poravnati. 

Argentinca Vildoze, kojeg nije bilo nigde tokom trideset minuta igre, konačno je podigao glavu i krenuo da ubacuje neke teške šuteve, koji su njegovu ekipu održavali u igri, sve dok njegovu ulogu nije preuzeo Roko Prkačin. Mladi krlini centar uspeo je da veže dva napada za pet poena, koji su na kraju doneli nedostižnu prednost njegovoj ekipi (66:61).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike