Obradović je zadovoljan svime, ali ga jedna stvar brine: To nije normalno, stalno radimo na tome

09.10.2021

19:24

0

Autor: 24sedam

Ubedljivo je sigurno pobedio Partizan danas, a trener nema razloga za nezadovoljstvo

Obradović je zadovoljan svime, ali ga jedna stvar brine: To nije normalno, stalno radimo na tome
kkpart-sc-250 - Copyright MN Press

Partizan je prosto "samleo" Studentski centar u prvoj utakmici pred domaćim navijačima u ovoj sezoni AdmiralBet ABA lige, a trener Željko Obradović nije imao ništa da zameri svojim igračima.

- Utisci su veoma pozitivni. Pripremali smo se sa velikim poštovanjem za protivnika koji je prošlo kolo odigrao izvanredno. Imaju dobre šutere, talentovane igrače. Mi smo insistirali da odbrana bude sve vreme na nivou, uglavnom smo igrali odbranu dobro. Ono što je očigledno jeste da mi moramo da ubrzamo igru. Imali smo jedno 16 asistencija, ali 21 izgubljenu loptu. To nije normalan broj, na tome radimo najviše na treninzima. Čestitke igračima na pristupu, što su poštovali protivnika, dogovor, navijače, koji su došli u ovom broju da nas bodre – rekao je Obradović.

Svi koji su večeras bili u protokolu su nastupili večeras i opravdali poverenje. Jedino nedovoljno oporavljeni Gregor Glas nije igrao. Da li je ta široka rotacija i raspoređeni minuti trend?

- Trend ne postoji. Utakmica pokazuje kako i na koji se način vodi ekipa. Ja znam kako da pripremim utakmicu, ali kad počne, onda ima svoje karakteristike. Svi zaslužuju da igraju, ponašanjem na treninzima, a tu su i borbenost i zalaganje. Naravno, greške su sastavni deo posla. Mladi igrači greše, to je proces koji treba da se istrpi i to ne može da se promeni za kratak period. Od njih zavisi ko će dobijati šansu.

O raspoređenoj minutaži…

- Nama ide period kada ulazimo u evropski ritam od dve utakmice nedeljno i moramo da vodimo računa o svežini igrača. Zato mislim da treba da igramo sa još više igrača u rotaciji. Žao mi je što večeras nisam mogao da stavim Glasa, dobio je na treningu pre tri dana strašan udarac, bilo mu je zatvoreno oko, pa nismo hteli da rizikujemo. Kuruc je takođe završio, testiran je, bio je kod kardiologa, dobio je dozvolu da normalno uobičajeno. Nadam se da će od ponedeljka moći da trenira normalno i da će biti u timu za utakmicu.

Dalas Mur je morao da izađe u poslednjoj četvrtini, ali izgleda da nema razloga za brigu.

- Rekao mi je "biću dobro". Mislim da neće imati potrebe da ide na snimak. Sreća je što sutra slobodan dan.

Trener Studentskog centra Andrej Žakelj čestitao je Partizanu.

- Nismo bili na nivou. Očekivali smo agresivnu odbranu, zato smo se spremali, ali loše smo reagovali. Došao je na to grč u napadu, stala je lopta. Mislim da je to bio najveći problem što se tiče ove utakmice.

A šta je cilj Studentskog centra ove sezone? Postoje li neke rezultatske ambicije?

- Cilj nam je da uključimo mlade igrače, to je glavni cilj. Što se tiče rezultata, ove sezone se nadam da možemo više, ali svi su prvi put u ABA ligi. Ne znaju igrači, šta i kako treba.

Jedan od najvećih prospekata tima je mladi Kenan Kamenjaš.

- Kenan je super momak, vrlo radan, to mu je jedini način da uspe. I on se još traži. To je drugačiji nivo nego u ABA2 i uloga mu je malo drugačija. I on se još privikava. Mislim uz rad koji on ima, verujem da će biti njegovo možda i sledeća sezona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike