Jokić kao Brejdi! Sezona nije ni počela, a MVP se već igra sa rivalima (VIDEO)

09.10.2021

06:22

0

Autor: A. Š.

Najbolji košarkaš sveta nadomak tripl-dabla

Jokić kao Brejdi! Sezona nije ni počela, a MVP se već igra sa rivalima (VIDEO)
Profimedia - Copyright Nikola Jokić/Profimedia

Najbolji košarkaši sveta polako pale motore za početak NBA lige, a najbolji među njima je već spreman za nova velika dela.

Nikola Jokić nastavlja tamo gde je stao prošle sezone. MVP najjače lige na planeti vredno je radio preko leta i već u uvodu u novu sezonu pokazuje da će svim raspoloživim sredstvima braniti zvanje najkorisnijeg igrača NBA.

U porazu Denvera od Minestote, posle produžetka, (112:114 – 26:19, 23:28, 34:29, 18:25, 11:13) srpski as je stigao nadomak tripl dabl učinka sa 10 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Pomalo atipično za derana iz Sombora, već prve utakmice u predsezoni nagoveštavaju da će, za razliku od prethodnih takmičarskih godina kada je zalet hvatao tokom sezone, već od prvih zvaničnih utakmica u novoj takmičarskoj godini biti „zvezda vodilja“ Nagetsa u borbi za najviši plasman u najjačoj ligi na svetu.

Velike borbe koje je sa Karlom Entonijem Taunsom vodio pod oba koša nisu sprečile Srbina da maestralnim minijaturama oduševljava publiku u dvorani, a jedno dodavanje posebno je oduševilo sve u Denveru, koji je Jokića na društvenim mrežama nazvao i kvoterbekom.

Još dva srpska košarkaša bila su na parketima u SAD prošle noći. Boban Marjanović je za osam minuta imao učinak od pet poena i šest skokova u pobedi Dalasa protiv LA Klipersa (122:114), dok je Nemanja Bjelica u trijumfu Golden Stejta nad LA Lejkersima (121:114) učestvovao sa sedam poena, dva skoka, asistencijom i ukradenom loptom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike