Evroliga dala rok za rešavanje situacije, Barsa Ertelu otvorila vrata Reala uz jedan uslov

28.12.2020 | 11:39

Autor: Adam Štulić

Da li će Francuz pristati na predlog Katalonaca?

Copyright Profimedia

Mnogo prašine se podiglo oko, naizgled, veoma jednostavne i skoro pa gotove stvari. Barselona je želela Lea Vestermana, Fener je rado prihvatio Tomasa Ertela i delovalo je da samo formalnosti nedostaju kako bi se “trejd” ozvaničio.

Ipak, u poslednji čas čelnici Barselone “provalili” su da francuski košarkaš iza njihovih leđa pregovara sa madridskim Realom, zbog čega su Ertelu zabranili da se sa ostatkom ekipe vrati iz Istanbula u Kataloniju.

Pročitajte još

Potez koji je naišao na oštre osude košarkaške javnosti, čelnici Barse su pokušali da objasne u zvaničnom saopštenju u kojem su, između ostalog, naglasili kako je francuski plejmjker imao obezbeđeno prenoćište na Bosforu i povratku kartu za Barselonu sutradan.

Delovalo je tada da su pregovori o sporazumnom prekidu saradnje ušli u slepu ulicu, ali su čelnici katalonskog giganta izašli s predlogom po kojem bi Ertel mogao da pređe u redove njihovog najvećeg rivala.

– Evroliga nam je dala rok do 6. januara da pronađemo rešenje. Tomas nije deo našeg tima i olakšaćemo mu odlazak. Ako potpiše za drugi španski klub, Barselona mu neće isplatiti ništa od preostalog dela ugovora – kazao je sportski direktor Barse Albert Soler.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam