Radonjić ne zna ko će u Istanbul, ali je u jedno siguran: Spremni smo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa

24.09.2021

21:15

0

Autor: A. Š.

Trener Crvene zvezde analizirao pobedu protiv Splita

Radonjić ne zna ko će u Istanbul, ali je u jedno siguran: Spremni smo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa
Copyright MN Press

Nije bilo lako Dejanu Radonjiću prethodnih nedelja, ali posle izdanja protiv Splita ima razloga da sa mnogo optimizma gleda u blisku budućnost. Jer, pored brojnih kadrovskih problema, srpski i regionalni šampion ubedljivo je krenuo u odbranu jadranskog trona.

U prvom meču Admiral Bet ABA lige, crveno-beli su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladali Splićane 97:61.

- Nije bilo jednostavno u poslednjih 14 dana. Pokušavali smo da prevaziđemo sve okolnosti koje nisu bile onakve kakve smo priželjkivali. Na toliko problema koliko smo imali pokušavali smo da uradimo najviše što možemo – rekao je posle meča Radonjić.

Crnogorski strateg dodao je da su njegovi igrači dobro uradili „domaći zadatak“.

- Ono što je u pripremi bilo značajno jeste da smo shvatili da pristup mora da bude dobar od starta, da ne dozvolimo da ulazimo u situacije koje bi mogle da nas dovedu do problema i, ono što je takođe bilo značajno, jeste to što smo dobili minute od Lazarevića i Voltersa, prvi put su bili posle pauze u igri pet na pet. U svim tim okolnostima naravno da treba da budem zadovoljan.

Ono što, ipak, stvara osećaj nelagodnosti trofejnom stručnjaku jeste zdravstveni bilten.

- Okrećemo se sledećim obavezama i nadi da ćemo moći na još nekog da računamo do utakmice protiv Fenerbahčea. Večeras ne mogu da dam odgovor na to ko će putovati u Istanbul. Sve je od dana, do dana. Pitanje je ko će moći da se priključi od povređenih do Fenera.

Razloga za optimizam, svakako, ima…

- Raduje što se neki igrači vraćaju, što će još neki da se vrate. Raduje što ni Vajt neće biti van terena pola godine, nego će u nekom trenutku doći da pomogne. Kako ćemo kroz narednih mesec-dva da prođemo – videćemo. Analiziraćemo situaciju – kazao je Radonjić, istakavši da je svestan kako igrači posle pauze nisu u idealnom stanju.

- Neće biti ni oni koji nam budu dolazili. Sve to treba nekako spojiti, ali siguran sam da ćemo da uradimo najviše što možemo. Za šta će to biti dovoljno – videćemo. Počinje Evroliga, s kojim ćemo sastavom ići u Istanbul i spremati se znak je pitanja. Teško je odgovoriti na to šta i koliko možemo, kada nismo imali nijedan zajednički trening, kada nismo imali sve igrače na parketu tokom treninga. Svestan sam da neće biti nimalo lako, ali spremni smo da iznesemo sve što nam se stavi na leđa – rekao je iskusni strateg i dodao:

- Kada budemo mogli da uradimo nešto zajednički i provedemo neko vreme svi zajedno u radu, pobedimo i izgubimo, moći ćemo da pričamo o svemu. Još je rano – istakao je Dejan Radonjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike