KRAJ: Efes trojkama do trijumfa u Beogradu

26.11.2020

17:35 >> 19:51

0

Crveno-beli u Beogradu izgubili od turskog tima

KRAJ: Efes trojkama do trijumfa u Beogradu
Copyright MN Press

Muke Zvezde sa Efesom se nastavljaju. Doživeli su četvrti uzastopni poraz od turskog tima. Novu “recku” su gosti upisali u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

U Beogradu su puleni Ergina Atamana došli do rutinske pobede – 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8).

Pročitajte još: Iskreni Saša Obradović: Moj život je u uvek spakovanim koferima

Crveno-beli su vidno bili umorni posle serije teških mečeva i trijumfa u derbiju. Izabranici Saše Obradovića nisu imali dovoljno energije, Džordan Lojd je promašivao, Larkin i Simon su bili raspoloženi, a pridružio im se i Moerman uz skoro savršen šut za tri (5/6).

U srpskom timu su dvocifreni bili Volden (14) i Lojd (10), dok su kod gostiju najbolji bili Larkin sa 18 i Moerman sa 17 poena.

Dešavanja sa meča pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Uskoković je imao odličan potez, ostavio je Teriju na zakucavanje, ali Efes ima nedostižnu prednost (64:75). Davidovac nije ispratio odličnu ideju Uskokovića, a u poslednjem napadu na meču Efes nije išao na koš, Efes je četvrti put uzastopno savladao Zvezdu (64:75).

37′ – ŠANSA ZA USKOKOVIĆA

Uskoković je na nešto manje od tri minuta pre kraja meča dobio priliku da debituje u Evroligi.

35′ – MUKE SE NASTAVLJAJU

Promašaji Zvezde se nastavljaju, Efes strpljivo gradi napade i deluje da i jedni i drugi čekaju samo kraj meča (54:75).

33′ – SIMON ZA “+20”

Simon ostaje sam na šutu za tri, pogađa trojku za ogromnih “+20” i tajm-aut Obradovića (52:72).

31′ – SIMONOVIĆ I LOJD POLOVIČNI

Došli su Simonović i Lojd na liniju penala, obojica su bili polovini sa penala. Džordan je do sada u Evroligi promašio svega jedno bacanje, na ovom meču je dva puta bio neprecizan sa penala (52:67).

30′ – VELIKA PREDNOST ZA EFES

Lojd promašuje za tri, Volden hvata loptu, Džordan je traži odmah nazad, kreće na prodor, pogađa pod faulom, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Anderson ostaje sam na šutu za tri, srećom ne pogađa. Simonović promašuje trojku, lopta ostaje u posedu crveno-belih. Lojd se oslobađa, ne pogađa za tri (50:67).

28′ – TROJKA MOERMANA

Efes postiže 13. trojku iz 23. pokušaja, Moerman je daje. Efes ima najveću prednost u dosadašnjm tok umeča (48:65).

27′ – SIMON SE ŠETA

Loša odbrana Zvezde, Anderson pogađa za tri, Simon se šeta do koša, postiže dosta lakih poena. Dobrić daje trojku, ali je to nedovoljno pored zaista slabe igre u defanzivi crveno-belih (48:60).

25′ – ZVEZDA PRILAZI, EFES ODGOVARA

Davidovac postiže lake poene, Larkin je fauliran i daje oba penala. Dobar napad Zvezde, zakucavanje Terija, ali potom ostavljaju Singltona samog na šutu za tri, on to surovo kažnjava, a Obradović reaguje (45:53).

24′ – LOJD KONAČNO

Lazić se postavlja pod košem, sudije pokazuju da je faul odbrane, a ne u napadu. Larkin kreće na prodor, odbrana ide na njega, Moerman ostaje sam i to kažnjava trojkom (37:45). Lojd je zatim postigao prve poene iz igre. Larkin je raspoložen za igru, a Volden pogađa pod faulom, arbitri ne reaguju. Larkin zatim uspeva da iznudi faul Rita kojim je Zvezda ušla u bonus. Teri zatim udara sjajnu “rampu” Simonu koji se žali arbitrima, tvrdi da je bio fauliran. Sudije ga upozoravaju da se smiri da ne bi dobio tehničku. Larkin uz zvuk sirene pogađa (41:49).

22′ – SUDIJE NE PRIZNAJU ČISTE POENE

Anderson započinje drugo poluvreme poenima. Kuzmić je naslonio loptu na obruč, fauliran je, ali sudije ne priznaju očigledne poene. Umesto toga sude dva slobodna bacanja, a Ognjen je bio polovičan sa penala (37:42).

20′ – PREDNOST EFESA NA POLUVREMENU

Dobrić hvata loptu u napadu, Singlton ga blokira,, Ognjen tvrdi da je lopta prvo udarila tablu i da trebaju poeni da se priznaju, arbitri ne reaguju. I pored odlične odbrane, Gecim poentira uz zvuk sirene. Rit daje trojku na drugoj strani (32:37). Šanli zatim pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka. Efes je trećim faulom Balbaja ušao u bonus u poslednjem minutu. Lojd je prve poene na utakmici postigao sa penala (34:37). Ataman je posle toga reagovao tajm-autom. Moerman pogađa trojku, a Rit daje trojku u poslednjem napadu Zvezde (36:40).

18′ – DOBRIĆ!

Greške Zvezde na obe strane terena, Larkin ne uspeva to da kazni, a Anderson potom gubi loptu. Dobrić zatim pokušava za tri, promašuje pod faulom. Daje sva tri penala (29:35).

16′ – VOLDEN ČUVA ZVEZDU

Odbrana Zvezde najviše pažnje posvećuje Larkinu, a on to koristi da pronalazi usamljene saigrače. Ročesti ne pogađa, Kuzmić hvata loptu i vraća je u koš. Volden igra agresivnu odbranu, Larkin pokušava da iznudi faul, sudije ne reaguju, Volden to koristi za poene u kontri pod faulom, daje dodatno slobodno bacanje (26:35).

15′ – SJAJAN PAS VOLDENA, TUNČER U SERIJI

Još jedna fenomenalna asistencija Voldena i laki poeni za Simonovića. Tunčer pogađa novu trojku, Lojd hvata promašaj Voldena, ali ne uspeva da vrati loptu u koš. Larkin daje trojku, Obradović ponovo traži tajm-aut (21:32).

14′ – OBRADOVIĆ REAGUJE, LOJD SE MUČI

Larkin daje trojku, Obradović traži tajm-aut. Larkin greši u dodavanju, Dobirć krade loptu i zakucava. Tunčer ostaje sam i pogađa trojku (19:26). Lojd nastavlja da promašuje…

12′ – LARKIN BEZ GREŠKE

Tunčer ide na prodor i poentira iz teške pozicije, Lojd promašuje trojku, Ročesti hvata loptu, ali Davidovac ne uspeva da ispravi. Ročesti zatim faulom sprečava kontru, pa izlazi iz igre. Larkin zatim pogađa, to mu je drugi koš iz isto toliko pokušaja (17:20).

11′ – ROČESTI KAŽNJAVA EFES

Odbrana Efesa je išla na udvajanje Davidovca, Ročesti je ostao sam i to kaznio trojkom (17:16).

10′ – KURIDŽA ZAKASNIO DA IZJEDNAČI

Efes igra odličnu odbranu, dva puta su uspeli da blokiraju pokušaje za tri (Davidovac, Kuridža), Moerman u međuvremenu pogađa i trojku iz ćoška. Ročesti pronalazi put do koša posle prodora. Simon promašuje za tri, Kuridža daje poene uz zvuk sirene, ali sudije pokazuju da nije na vreme izbacio loptu i da je vreme isteklo. Posle proveravanja snimka su potvrdili odluku (14:16).

8′ – PRVO VOĐSTVO GOSTIJU

Ročesti je uspeo da izgradi loptu, ne i da pogodi, brza kontra gostiju i koš Simona za prvu prednost Efesa na meču (12:13).

6′ – VOLDEN RASPOLOŽEN

Volden kreće na prodor i poentira, to je njegov peti poen na meču. Blabaj ostaje sam u ćošku i pogađa trojku. Davidovac nije video usamljenog Terija, ali je Volden postigao nove poene (12:9).

5′ – LARKIN SE UKLJUČIO

Larkin je krenuo na prodor, pogodio je pod faulom i dao dodatno bacanje. Teri zatim pravi faul u napadu (8:6).

4′ – SJAJAN POČETAK ZVEZDE

Kuzmić promašuje, ali hvata loptu i pogađa pod faulom. Daje dodatno slobodno bacanje za seriju od 8:0. Sudije su pustile nešto jaču igru, ne sviraju faulove ni na jednoj strani, iako je Kuzmić podigao ruku i signalizirao da je napravio faul kak obi prekinuo kontru. Singlton pogađa trojku (8:3).

2′ – MAJSTORIJA ZA LAKE POENE

Neverovatan potez Voldena, iz veoma teške pozicije je pronašao Rita koji je dao lake poene (5:0).

1′ – VOLDEN ZA TRI

Prve poene na meču postiže Volden, pogađa za tri (3:0).

18:55′ – STARTNE PETORKE

ZVEZDA: Volden, Lojd, Lazić, Rit, Kuzmić

EFES: Larkin, Simon, Anderson, Singlton, Šanli

18:50′ – NEMA O’BRAJANTA

Na ovom meču Obradović ne računa na Džonija O’Brajanta. Prve infromacije kažu da je u pitanju premor zbog velikog broja mečeva, jer je nedovoljno fizički spreman. U tim se vratio Kuzmić.

18:42′ – CRVENO-BELI SPREMNI

Zvezda je spremna za okršaj sa Efesom. Zagrevanje za meč je u toku.

18:38′ – STATISTIKA TIMOVA

Evo kako izgledaju večerašnji protivnici okom statistike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike