Veliki čovek i veliki igrač, ali hoće da ga izbace? "Slučaj Mirotić" preti da uništi Barselonu!

08.09.2021

09:18

0

I u košarci bi mogli da ostanu bez najboljeg igrača

Veliki čovek i veliki igrač, ali hoće da ga izbace? "Slučaj Mirotić" preti da uništi Barselonu!
Copyright Profimedia

“U Barseloni postoji slučaj Mirotić”. As pod ovim naslovom donosi priču iz Katalonije, u kojoj se nagoveštava da bi jedan od najboljih igrača Evrolige mogao da napusti tim!

Nikola Mirotić je jedan od najomiljenijih sportista u Srbiji i Crnoj Gori. Ne samo zbog svoje vrhunske igre, već zbog humanitarnog rada i neskrivene podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

U pitanju je novac, naravno. Barselona je u potpunom finansijskom rasulu, zbog čega je ovog leta ostala bez Lionela Mesija i zbog čega je dobar deo fudbalske sekcije prihvatio smanjenje plata.

Ipak, u košarkaškoj sekciji, prvaku države, to nije slučaj. Zbog finansijske situacije promenjen je ugovor Koriju Higinsu, a otišli su Adam Hanga i Viktor Klaver, a doveden je samo Najdžel Hejz.

I tu dolazimo do problema “Mirotić”, koji bi za klub, po pisanju Asa, mogao da predstavlja problem kratkoročno, srednjoročno i dugoročno. Odnosi igrača i kluba su napeti, a pregovori o smanjenju plate su došli u ćorsokak.

Raskid?

Pojedini mediji nagađali su da je klub čak razmišljao da jednostrano raskine ugovor zbog “loših partija”. To je valjda samo izgovor da bi se izvršio pritisak u pregovorima. Mirotić je MVP finala, u kome je pobeđen Real Madrid, klub je prošle sezone osvojio kup i igrao “fajnal for”.

As piše da je Barselona probala da mu smanji ugovor, a da je igrač odbio. Mirotić je prošle godine produžio ugovor do 2025. Nije tu bilo povećanja plata, već je, u NBA stilu, došlo do produžavanja godina. Što je ugovor duži, to će klubu biti lakše da plaća i dugovaće mu manje svake sezone.

Mirotić je u Barselonu došao 2019. direktno iz NBA. Potpisao je ugovor na tri godine za 30 miliona evra bruto za tri godine, kao i opcijom za još jednu godinu. On neto zarađuje oko četiri miliona evra godišnje, što ga čini ubedljivo najplaćenijim igračem u Evropi.

Odnosi novog predsednika Đoana Laporte i Mirotića nisu bili baš dobri.

Što se tiče Nikoline strane, ona je prilično jasna. On misli da ne duguje Barsi smanjivanje plate, jer je već ostao bez velikog novca kada je dolazio u klub. Nedugo pre nego što je došao u Barselonu, Juta mu je nudila 45 miliona dolara.

Španci pišu da bi ovaj sukob mogao da dovede do “katastrofe”. Odnosno, da ima iste posledice po KK, kao što je odlazak Lionela Mesija ostavio po FK: užasne na sportskom planu, ali i na planu imidža.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike