"Orlovi" rade u "balonu" i očekuju dve pobede

27.11.2020

13:16

0

Autor: D. B.

Utiske iz Finske prenosi Danilo Anđušić

"Orlovi" rade u "balonu" i očekuju dve pobede
Copyright MNPress

Nije još mnogo ostalo do prvog meča koji će košarkaška reprezentacija Srbije igrati u “balonu” za kvalifikacione mečeve za odlazak za EP. U subotu rival tima Igora Kokoškova je Švajcarska (15.30), a posle dana pauze rival će biti domaćin Finska (18).

Pročitajte još: Utisci Stefana Pota iz finskog balona

U timu u kome neće biti najvećih zvezda srpske košarke, nalazi se i Danilo Anđušić je ove sezone masetralan u dresu francuskog Burža, u šta su mogli da se uvere i svi navijači Partizana relativno skoro.

– Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene – počeo je od onih opštih, neko bi rekao i protokolarnih stvari bek.

Svestan je Anđušić i kakav je izazov pred timom Srbije.

– Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede.

Pročitajte još: Stefan Peno za 24sedam sumira utiske iz Finske

Što se tiče kvaliteta rivala Anđušić je jasan.

– Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat – istakao je Anđušić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike