Plači majstore, zaslužio si! Šampionsko srce Serhija Ljulja šokiralo Barsu i donelo Realu prvi trofej u sezoni

12.09.2021

20:09 >> 20:13

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni španski as režirao najveći preokret u istoriji tamnošnjeg Superkupa

Plači majstore, zaslužio si! Šampionsko srce Serhija Ljulja šokiralo Barsu i donelo Realu prvi trofej u sezoni
Copyright Serhio Ljulj i Pablo Laso foto: Printscreen/Twitter/Eurohoops

Ogromno je, šampionsko, srce Serhija Ljulja. Maestralni as Reala režirao je najveći preokret u istoriji španskog Superkupa, praktično oteo trofej koji je bio viđen u rukama košarkaša Barselone, a potom se naslonio na reklamu i briznuo u plač!

Izletele su na površinu sve emocije koje su se u prethodne četiri godine skupljalje na duši sjajnog plejmejkera. U istoj dvorani u kojoj je doživeo jednu od najtežih sportskih povreda (kidanje prednjih ukrštenih ligamenata kolena), Ljulj je zablistao punim sjajem i doneo „kraljevskom klubu“ prvi trofej u sezoni, pobedom protiv najvećeg rivala – 88:83.

Dugo će se Šarunas Jasikevičijus i njegovi puleni pitati na koji način su uspeli da ostanu bez ovog trofeja. Bili su u vođstvu skoro 38 minuta, većim delom tog vremena imali su dvocifreni plus, koji je išao i do 19 poena, ali su preko puta sebe imali jednog od najboljih plejmejkera Evrope u poslednjoj deciniji, čije šampionsko srce nije moglo tek tako da istakne belu zastavu.

U momentima kada su Katalonci pretili da prelome Madriđane i odu na nedostižnu prednost, Ljulj je vezao dve trojke i dao ogroman pozitivan impuls svojim saigračima, koji su u ludoj završnici preko Najdžela Vilijamsa Gosa, Poarijea i Jabuselea došli do 29. pehara Superkupa u trofejnoj istoriji.

Dileme oko MVP priznanja nije bilo nijednog momenta. Ljulj je za manje od 20 minuta ubacio Barseloni 24 poena, a ispratili su ga Poarije sa 16 (11sk) i Karlos Alosen sa 11 poena. U poraženom sastavu se sa 16 poena istakao Kori Higins, 13 je dodao Brendon Dejvis, dok je do 12 brojao Nikola Mirotić. Dvocifreni sa po 11 poena i Pjer Oriola i Nik Kalates (7as).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike