Filipovski pred Split o svemu pomalo: Treba da dobijemo dobra pojačanja

02.01.2021

13:47

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli novu godinu otvaraju u Hrvatskoj

Filipovski pred Split o svemu pomalo: Treba da dobijemo dobra pojačanja
Copyright MN Press

Nemaju košarkaši Partizana mnogo vremena za odmor. Crno-beli su s prvim danom nove godine stigli u Split, gde ih u nedelju od 17 časova očekuje regionalni duel sa istoimenim klubom.

Pred okršaj sa nekadašnjim trostrukim prvakom Evrope, strateg kluba iz Humske Saša Filipovski, govorio je na nekoliko tema, koje su trenutnu aktuelne oko Partizana.

Pročitajte još

– Na nama je da radimo ono što možemo da kontrolišemo i da radimo maksimalno na treningu. Svi članovi stručnog štaba i ja smo 24 sata dnevno u košarci, radimo maksimalno, ekipa radi maksimalno i svi želimo da to drvo da plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom, čekamo na sunce i da nam vetar da pordšku u leđa da odigrmao dobre partije i da dobijamo utakmice – kazao je slovenački strateg.

Filipovski je naglasio da su crno-beli svesni u kakvoj su situaciji i da sada postoje samo dve stvari.

– Ako uđe slabo samopouzdanje ili panika i strahovi, ne verujem da to može da pomogne da ekipa odigra na vrhunskom nivou. Treba ostati ambiciozan i boriti se do kraja. Nema razmišljanja da se išta kalkuliše. Treba ići iz utakmice u utakmicu, uvek na pobedu i treba uspostaviti pobednički mentalitet.

Ono što se očekuje, posle odlazaka Brajana Angole, Nemanje Gordića i Stefana Jankovića, su nova lica u ekipi.

– Treba da dobijemo i dobra pojačanja koja tražimo, da dignemo i osvežimo ekipu… Ovaj rad koji svakodnevno pružamo će pre ili kasnije doneti rezultat. E sada, znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš, radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv, i ja čekam i radim tvrdo. I igrači i ja bismo voleli da lopta ulazi i da bolje igramo napad i odbranu. Nadam se da će nam se sve to poklopiti da će nam se vratiti uloženo. Moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka a pozitivna energija daje jednu kohezivnost i sigurno utiče na samopouzdanje – istakao je Filipovski.

Kapiten crno-belih Novica Veličković ističe važnost sutrašnjeg meča.

– Svima je jasno koliko je sutrašnja utakmica važna za nas i koliko od nje zavisi da li će nam i ona sledeća biti isto tako važna. Sami smo sebe doveli u situaciju da svaka naredna utakmica u ABA ligi za nas predstavlja jedno malo finale i samo ako utakmicama budemo pristupali kao da je u pitanju finale, moći ćemo da se borimo za plej-of. Došli smo dan ranije da bi što spremnije dočekali utakmicu protiv Splita, ekipe koja je tokom sezone imala nekoliko jako dobrih utakmica, koja definitivno ima kvalitet i koja može da nas dobro namuči. Na nama je da im to ne dozvolimo – poručio je Veličković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike