Ne razmšljam da li ću biti MVP na kraju sezone ili najbolji na svetu

06.01.2021

08:59 >> 09:01

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Jokić ističe da takvo razmišljanje stvara pritisak na igrače

Ne razmšljam da li ću biti MVP na kraju sezone ili najbolji na svetu
Copyright TanjugAP/Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić, najbolji akter u pobedi Denvera nad Minestom, posle meča osvrnuo se i na tehičku grešku koju je dobio tog duela. Naime, on se pri jednom zakucavanju obesio nad obručom, nakon čega je usledila tehnička

– Nije mi bilo jasno zašto sam dobio tehničku, samo sa pitao sudiju “zašto”, ali jednostavno želim što pre to da zabravim, to je deo košarka, uživam u svakom provedenom trenutku na terenu – kazao je Jokić posle meča.

Pročitajte još

Srpski košarkaš priznao je da pre utakmice ne razmišlja o tome da li će biti MVP,jer to može da ti stvori određeni pritisak. Aludirajući na njegovog saigrača iz tima Vili Bartona koji za Srbina smatra da može da bude najbolji igrač na svetu.

– Ne razmišljam o takvim stvarima, da li ću na kraju biti MVP ili ne. Ili da li ću na kraju sezone biti najbolji igrač. Ona je duga i ne znaš šta može da te očekuje u toku šampionata. Moje da igram najbolje i da se fokusiram iz utakmice u utakmicu. U suprotnom možeš sebi da stvoris određeni pritisak.

On se osvrnuo i na njegovog saigrača Džimajkla Grina i kaže da on uvek ostavlja srce na terenu.

– Volim da igram sa njim, on uvek daje svoj makimium i znam sa koliko srca ulazi u svaki meč. Znači mi da igra sam takvim igračem. Odlična momak.

Srpski košarkaš smatra da su imali dosta oscilacija u meču sa Minesotom.

– Najbolje smo igrali u poslednjoj deonici. Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo igrali veoma loše u drugoj četvrtini. Nismo imali rešenje za njihov šut,Oni su odlično šutirali, mi nismo igrali dobru odbranu, nismo igrali odbranu uopšte, s obzirom da su lako išli na ulaz. U drugom poluvremenu podigli ritam, i na kraju smo stigli do pobede. Najbolji pokazatelj je da su dali samo 20 poena i to je odlično. Odbrana u četvrtoj četvrtini nam je donela pobedu.

Jokić je rekao da je na ovoj utakmici igrao kao što igrao i svaku drugu.

– Trudio sam i na ovaj,kao i na prethodnim da dam svoj makismimum. Promašio sam neke otvorene šuteve i gubio sam lopte, ali imao sam dosta poena – zaključio je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike