Bivši igrač Mege i Crvene zvezde o iskustvu iz Saragose

06.01.2021

12:58

0

Autor: M. R.

Dilan Enis igra ACB ligu i FIBA Ligu šampiona

Bivši igrač Mege i Crvene zvezde o iskustvu iz Saragose
Copyright MN Press

Igrao je za Megu i Crvenu zvezdu tokom sezone 2017-2018. Posle toga je kratko branio boje Saragose, Andore, Monaka. Od 2019. ponovo je u dresu Saragose, sa kojom ove sezone igra ACB ligu i FIBA Ligu šampiona. Reč je o Dilanu Enisu.

Pročitajte još

Španski tim je sinoć pobedio Nižnji Novgorod na gostujućem terenu posle produžetka – 92:98 i plasirao se u plej-of evropskog takmičenja, kolo pre kraja grupne faze. Enis je ubacio 22 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

– Bilo je to dugačko putovanje u Rusiju. Imali smo poteškoća i na granicama zbog viza i kovida-19. Imali smo sve što nam je potrebno, ali izgleda da su sada putovanja trenutno malo luda – pričao je Enis za “Eurohoops”. – Posle svega toga bili smo sigurni da nismo stigli tamo da bismo izgubili. Znali smo da nam ta pobeda može doneti prvo mesto u grupi.

Pre razigravanja Saragosa ima još jedan meč u grupi.

– Još ne razmišljamo o plej-ofu. Želimo da igramo najbolje što možemo kad god izađemo na teren. Ova sezona je za sada sjajna. Drago mi je gde smo sada i nadam se da ćemo biti sve bolji.

Enis je rođen u Torontu, ali je nosio dres reprezentacije Jamajke. U ovom trenutku se nada pozivu da zaigra za nacionalni tim Kanade.

– Kanadski savez radi sjajan posao, održavamo kontakt. Kao igrač koji igra u Evropi, mislim da mogu da pomognem reprezentaciji. Nadam se da ću jednog dana predstavljati svoj nacionalni tim na Olimpijskim igrama – zaključio je Enis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: eurohoops.net

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike