Milutinov o borbi s koronom, Pireju i Moskvi, rekordu na rođendan, ličnim ambicijama: Imam naredni cilj, biće teško, ali to je moj san

07.01.2021

09:50 >> 11:08

0

Autor: Adam Štulić

Srpski centar pričao kao MVP decembra u elitnom takmičenju

Milutinov o borbi s koronom, Pireju i Moskvi, rekordu na rođendan, ličnim ambicijama: Imam naredni cilj, biće teško, ali to je moj san
Copyright MN Press

Srpski centar Nikola Milutinov godinu je završio na najlepši način, na klupskom i ličnom nivou. Moskovski CSKA sigurno gazi evroligaškim i regionalnim stazama, a nekadašnji košarkaš Partizan i Olimpijakosa se, posle trnovitog početka sezone, okitio MVP priznanjem elitnog takmičenja za mesec decembar.

– Velika je čast. Srećan sam što sam dobio ovu nagradu, ali sve zasluge idu mojim saigračima, trenerima i celoj organizaciji CSKA. Mnogo su mi pomogli, stalno me podržavaju. Ja sam samo mali deo u procesu teškog rada celog tima i zbog toga mislim da ova nagrada nije samo moja nego i njihova – rekao je srpski centar za yotube kalal Evrolige.

Moskovljani su u seriji od 15 pobeda (10 u EL i pet u VTB ligi)

– Milsim da trenutno igramo veoma dobro, kao tim, imamo mnogo opcija. U ovom trenutku smo u sjajnom momentu, ali još ništa nismo osvojili. Moramo da nastavimo naš rad, znamo koji su nam ciljevi i pokušaćemo da ih ostvarimo. Imamo kvalitet, ali ciljeve možemo da ostvarimo jedino snažnim radom i timskom igrom, koju prikazujemo u ovom momentu.

Pročitajte još

Misija u “armiji” za Milutinova nije počela kako su se svi nadali.

– Kao što se zna, preležao sam virus korona. Bio je to težak period za mene. kada sam se vratio bio sam van forme, sve je bilo veoma teško, ali, kao što sam rekao i ranije, uz pomoć saigrača, trenera… Značajno su mi olakšali posao, nismu me pritiskali, lepo su se poneli prema meni. Malo po malo, ulazio sam u formu i sada mislim da mogu da budem koristan za tim.

Srpski reprezentativac je pre nekoliko meseci toplu Atinu zamenio za moskovsku zimu.

– Saigrači su mi mnogo pomogli. Puno smo se družili na početku i zaista su mi olakšali da se što pre prilagodim. Rusija i Moskva su neverovatni. Veliki je grad, prelep, može mnogo toga da se radi, ima lepih mesta i restorana. Vreme je potpuno drugačije nego u Grčkoj, ali lepo je kada pada sneg. Zaista mi se sve ovde dopada. I, naravno, CSKA je jedan od najboljih klubova u Evropi, zaista uživam u Rusiji.

Krajem februara Milutinov će se vratiti u Atinu i dovranu “Mira i prijateljstva”.

– Sigurno će biti emotivno, imam tamo mnogo prijatelja. Još se čujemo, razgovaramo, zaista su mi bliski. Ostaće moji prijatelji zauvek, imam sjajan odnos s njima. Biće emotivno za mene, ali pokušaću da ih pobedim jer sam u ovom trenutku igrač CSKA, borim se za svoj tim i nadam se da će pobediti u svakoj utakmici.

Pretposlednjeg dana prošle godine Srbin je postao rekorder Evrolige po broju ofanzivnih skokova na jednom meču (16).

– Jednostavno se desilo. Volim da skačem i bio sam veoma srećan kada sam saznao za rekord. Ali, više od svega bio sam srećam jer sam pomogao saigračima da pobedimo. Bilo je teško slavili na gostovanju u Milanu i zaista mi je drago što smo u tome uspeli. Što se tiče rekorda, puno mi znači i nateraće me na još žešći rad. Imam naredni cilj, da probam da srušim rekord Focisa (24 skoka). Biće teško, ali pokšaću da ga ostvarim jednom. To je moj san i nadam se da ću moći da ga ostvarim.

Zanimljivo je i to što je Milutinov rekorder postao na dan rođenja.

– Bio je to sjajan rođendanski poklon. Bio sam veoma srećan. Nisam mogao da proslavim rođenan jer smo imali let za Moksvu odmah posle utakmice. Stigli smo oko sedam ili osam ujutru, otišao sam pravo u krevet, ali najveći poklon, ipak, je bila pobeda.

Srpski centar je svestan da je plasman ja F4 Evrolige jedan od prioriteta Moskovljana.

– Kada dođete u CSKA to je uvek cilj. Neće biti lako pošto ima mnogo kvalitetnih timova u Evroligi. Biće težak put, ali jako radimo. Daćemo sve od sebe da dostignemo taj cilj, i nadam se da ćemo uspeti. Zaista mislim da imamo kvalitet, imamo kvalitetne igrače koji su već osvajali Evroligu, imaju iskustvo, znaju kako se to radi – rekao je Nikola Milutinov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euroleague

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike