Kako bi igrali da su imali poseban izazov: Jokić i Dončić se u jednom složili

08.01.2021

07:51 >> 08:17

0

Autor: Adam Štulić

Nikola i Luka su imali isti stav posle sjajnog međusobnog duela

Kako bi igrali da su imali poseban izazov: Jokić i Dončić se u jednom složili
Copyright Profimedia

Sjano veče je iza Nikole Jokića i Luke Dončića u najjačoj ligi na svetu. Srbin i Slovenac postigli su po 38 poena u međusobnom okršaju, koji je posle produžetka pripao Dalasu 124:117, iako su Mavsi većim delom druge i treće deonice bili u dvocifrenom zaostatku.

– Čudna utakmica, imali smo prednost na počtku, posle smo je gubili… U produžtku su bili bolji, uzimali su dobre šuteve za razliku od nas – rekao je posle meča Nikola Jokić, pokušavši da objasni razlog za “samo” četiri asistencije na meču.

– Pretpostavio sam da će igrati dobru odbranu. Uz to, bio sam otvoren, nisu me udvajali i to je razlog zbog kojeg nisam dodavao loptu.

Pročitajte još

Nagetsi nisu imali rešenje za Dončića, koji je u dodatnom periodu ubacio devet od 15 poena Dalasa.

– Luka je odličan igrač, visok, a dobro dodaje. Može da sačeka pravi momenat i da preko igrača doda loptu do Bobana ili drugih saigrača pod košem – dodao je Jokić i istakao da nije bilo posebnog motiva na utakmici protiv Marjanovića i Dončića.

– Igramo isto, nije poseban izazov. Bobi je prijatelj koga dugo poznajem, igrali smo zajedno i jedan protiv drugoga. Luka je napravio veliki uspeh u NBA, biće siogurno među top igračima u narednim godinama. Lepo je da imaš nekoga da priča tvoj jezik – kazao je Nikola Jokić.

Sličan stav imao je i mladi Slovenac.

– Nema ničega specijalnog. Pokušavam da dobijem svaku utakmicu. Nikola je sjajan igrač, videli ste poslednji šut. Nešto mi je reklo da će ući – rekao je Dončić, pre nego što se osvrnuo na sam meč.

– Mučili smo se, pogotovo u prvom poluvremenu, promašivali smo otvorene šuteve, slobodna bacanja… U nastavku smo se “skupili”, odigrali dobro odbranu.

Luka je najavio i skori povratak prve zvezde tima Prozingisa, u čijem odsustvu je morao da preuzme veću odgovornost.

– Učimo iz ovih stvari, posebno ja. U ovom trenutku moram da bude lider. Denver me je većinom udvajao, saigrači su ostajali otvoreni… Odradili smo dobar posao kao tim.

Jedan od Dalasovih junaka bio je i Maksi Kleber, koji je u poslednja tri minuta četvrte deonice ubacio tri trojke, a da pre toga nije postigao nijedan poen. Poslednju od njih pogodio je 2.4 sekunde pre kraja, donevši Mavsima dva poena prednosti.

– On je sjajan šuter, čak iako promaši. Uradio je mnogo stvari za nas, koje ljude ne vide. Svi mu veruju – kazao je mladi slovenački as i osvrnuo se na dolazak Fakunda Kampaca u NBA.

– On zna sve, nemam savet koji bih mu dao. Mlađi sam šest godina od njega. Kada dobije šansu, biće problem sa sve u ovoj ligi i znam da će se to desiti – istakao je Luka Dončić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike