Nikola Jokić se vratio i bolji je nego što je bio (video)

13.12.2020

05:55

0

Autor: D. B.

Denver poražen od Golden Stejta u NBA predsezoni

Nikola Jokić se vratio i bolji je nego što je bio (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Pre samo dva meseca Nikola Jokić i Denver su se borili sa LA Lejkersima u finalu Zapadne konferencije NBA lige. I ponovo su na terenu. U prvom meču predsezone Denver nije uspeo pobedi Golden Stejt. Bilo je 107:105 za nove, rekonstruisane Voriorse. A moglo je da bude i mnogo drugačije, potšo je šut za pobedu promašio nekadašnji igrač Mege Vlatko Čančar.

Nikola Jokić je bio jedini igrač Denvera koji je pokazao da tokom prethodna dva meseca nije zarđao. Naprotiv. Za 23 minuta u igri postigao je 26 poena. Šutirao je 7-7 slobodna bacanja. Imao je učinak od 9-8 za dva i 2-1 u šitu za tri poena. Uz deset skokova, od čega četiri u napadu. I pet asistencija…

Momak koji je nedavno i zvanično proglašen za desetog najboljeg igrača u NBA ligi je jasno nogovestio da bi ovo mogla da bude još jedna sezona u kojoj će dominirati. Tokom prvog poluvremena je postigao 14 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. Bilo je i onih njegovih dodavanja preko čitavog terena koja bacaju u ekstazu sve ljubitelje košarke.

Koliko god da je Jokić bio impresivan, ostatak tima nije. Golden Stejt je vodio i sa 20 poena,

I kod pobednika smo imali koga da pažljivo gledamo. Alen Smailagić je upisao 11 minuta u igri uz učanak od četiri poena (4-2 za dva, 2-0 za tri), tri skoka i sa po jednom ukradenom loptom i blokadom.

Pročitajte još: Golden Stejt ima plan za Smailagića

Kod Golden Stejta najefikasniji je bio Bejzmor sa 13 poena, a pratio ga je Li sa 12 za 12 minuta provedenih u igri. Prva zvezda “ratnika” Stef Kari ubacio je deset politika, koliko i Ubre, Pul i Molder. U redovima Denvera Heris je brojao do 11, Moris je dobacio do deset, dok je najviše problema sa ritmom imao Džamal Marej. Učinak od četiri poena je sigurno preskroman za najboljeg strelca u bekovskoj liniji Nagetsa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike