Kokoškov dovodi "tempiranu bombu"

19.01.2021

10:06 >> 11:08

0

Autor: D. B.

Čovek koji je od 2012. godine igrao u NBA ligi oprobaće se u Evropi

Kokoškov dovodi "tempiranu bombu"
Copyright Profimedia

Igor Kokoškov bi mogao da dobije ozbiljno, ali potpuno nepredvidivo pojačanje.

Novi košarkaš Fenerbahčea trebalo bi u najskorije vreme da postane Kajl O’Kvin (30, 206). Reč je o iskusnom Njujorčaninu, koji je od 2012. godine bio deo NBA karavana. Igrač koji igra na pozicijama krilno centra i klasične “petice” je bio 49. pik na draftu 2012. godine kada ga je izabrao Orlando. Osim u timu sa Floride igrao je i za Njujork, Indijanu i Filadelfiju.

Nekadašnji student koledža Norfolk stejt je neobična pojava na košarkaškim terenima. Paralelno sa profesionalnim bavljenjem košarkom bavio se i organizacijom zabava, posebno bar micvi. Ali, njegova druga strana ličnosti je ono što bi moglo da zabrine sve u Feneru. O’Kvin je u junu 2016. godine bio tužen, zajedno sa tadašnjom devojkom, zbog napada na jednu ženu. I na terenu je umeo da probleme rešava pesnicama.

U karijeri je odigrao 472 utakmice tokom ligaškog dela NBA lige uz prosek od 5.4 poena, 4.6 skokova i 1.4 asistencija. Iskustvo u NBA plej-ofu mu je mnogo manje. Odigrao je tek dva meča, po jedan za Indijanu i Filadelfiju i nije uspeo ni da se upiše.

Pročitajte još

Fenerbahče od starta takmičarske 2020-2021 ne blista u Evroligi. Tim koji od ove sezone vodi selektor Srbije, a čiji je član po odlasku iz NBA postao Marko Gudurić, ima skor od deset pobeda i poraza i zauzima 11. mesto na tabeli elitnog evropskog klupskog takmičenja. Osim Guduri-ća u tim je tokom sezone stigao i bek Aleks Perez koji je počeo da igra tek u poslednja dva kola Evrolige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike