Koje priznanje je dobila Nataša Kovačević od Francuske

21.01.2021

14:44 >> 15:41

0

Autor: Milan Nastić

Uručiće je Orden viteza Nacionalnog reda

Koje priznanje je dobila Nataša Kovačević od Francuske
Copyright MN Press

Bivša košarkašica Srbije Nataša Kovačević dobila je „Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske, saopštio je KSS.

Kako se navodi, Kovačevićeva je već nekoliko godina deo tima Košarkaškog saveza Srbije i  dobila je pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da joj je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Emanuel Makron dodelio “Orden viteza Nacionalnog reda“.

Pročitajte još

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće, kao i da je Natašino angažovanje bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko-srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

– Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati – rekla je Kovačević za sajt KSS-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike