Nervozni derbi u Baru: Kašnjenje, povreda, isključenja i pobeda Zvezde u Crnoj Gori (Video)

24.01.2021

20:18 >> 20:25

0

Crveno-beli slavili u najzanimljivijem meču kola regionalnog takmičenja

Nervozni derbi u Baru: Kašnjenje, povreda, isključenja i pobeda Zvezde u Crnoj Gori (Video)
Copyright Promo/Mornar/Media Pro

Kašnjenje od oko 20 minuta, problemi sa vodom na parketu, klizav teren, povreda Pulena, iskjlučenje Radonjića, serija trojki (17/35) i pobeda Crvene zvezde. Nervozni derbi kola ABA lige je imao sve, a srpski tim je na kraju uspeo da savlada Mornar.

Trijumf crveno-belih u Baru – 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22).

Posle nešto duže pauze meč je počeo, a Zvezda je krenula savršeno. Odlično ih je služio šut za tri, pre svega Dobrića, pa je već u sedmom minutu prednost bila dvocifrena (8:18). Očekivano, Mornar nije imao u planu da istakne belu zastavicu.

Vajthed, igrač koji je u prvom meču u Beogradu odigrao užasan meč, je imao želju da se dokaže. Pokrenuo je svoj tim, a to je „razbudilo“ i Lojda, pa su njih dvojica imali pravi dvoboj. Posle 20 minuta igre je Džordan dao devet, Ajzea 10 poena, a crveno-beli su imali blagu prednost i problem sa po tri lične greške plejmejkera Voldena i Hola (37:40).

Drugo poluvreme je startovalo sa tri trojke Zvezde (Hol, O’Brajant, Lazić), a kod pogotka kapitena crveno-belih se Džejkob Pulen okliznuo, ostao da leži na zemlji i sa bolnom grimasom se uhvatio za koleno. Za njega je utakmica već tada bila završena. Mornar se rezultatski držao zahvaljujući poenima pod faulovima, koristili su poklone i četiri lične Kuridže. Da ne bude potpunog povratka postarao se O’Brajant. Promašivao je zicere, ali je pogađao dalekometne hice i omogućio Zvezdi da u četvrti kvartal uđe sa vođstvom (61:64).

Pročitajte još:

Na početku poslednje deonice je Smit nesmotreno reagovao, udario laktom u glavu saigrača Jeremića. Sa klupe Mornara su se bunili, reagovali su iz stručnog štaba Zvezde, došlo je do verbalnog sukoba koji je završen isključenjem Radonjića. Zvezda je previše brzala, Kosović je morao da reaguje kada je Gordić poentirao pod faulom (68:72). Tada je usledila serija koja je stavila tačku na meč. Zakucavanje Noka, trojka Lojda, pa šesta trojka iz sedmog pokušaja Dobrića kojom crveno-beli stiču nedostižnu prednost (68:80). Domaćin je do kraja uspeo samo da ublaži poraz, a u poslednjim sekundama je isključen i strateg domaćih Pavićević zbog protesta.

MORNAR: Pulen 6 (2as), Gebrijel 11 (3sk), Nidam 13 (6sk), Jeremić, Gordić 3 (6as), Šehović 2, Smit 15 (4sk), Vajthed 19 (5sk, 4as), A. Lazić 5, Vranješ 3 (2sk), Bjelica, Luković 1 (3sk)

ZVEZDA: O’Brajant 14, Hol 7, Volden 7 (5sk, 4as), Lojd 18, Davidovac, B.Lazić 6 (7sk), Radanov, Dobrić 20 (5sk, 3as), Kuridža 2 (6sk), Kuzmić, Noko 5 (7sk), Kolom 5

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike