KRAJ: Srbija se iskupila i slavila protiv Finske

30.11.2020

16:30 >> 19:11

0

Orlovi savladali domaćina balona

KRAJ: Srbija se iskupila i slavila protiv Finske
Copyright Promo/FIBA

Uspešno iskupljenje.  Posle iznenađujućeg poraza od Švajcarske košarkaši Srbije su ispravili grešku i došli do pobede u u drugom meču u „balonu“ u Espou.

Savladali su domaćina ovog “mehura” selekciju Finske – 75:66 (17:7, 18:18, 20:20, 20:21).

Pročitajte još: Simonović za 24sedam: Nije lak život u “mehuru”

“Orlovi” su opravdali ulogu favorita i došli do bodova, uprkos velikim problemima u šutu za tri (2/16) i sa linije penala (21/35). Najefikasniji u srpskom timu bili su Anđušić sa 19 i Avramović sa 17 poena, na drugoj strani je Mahuni dao 15, Salin 10 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA SRBIJE

Dangubić pravi petu ličnu. Salin je siguran sa penala. Avramović je odmah fauliran. Aleksa je polovičan sa penala (74:64). Avramović krade loptu, Radanov promašuje za tri, Apić hvata loptu, ali pada i gubi je. Valtonen je došao do lakih poena u reketu, pa faulirao Avramovića. Polovičan je sa penala, Finska nije na vreme uputila poslednji šut. Srbija je pobedila – 75:66.

39′ – ODBRANA I POENI DANGUBIĆA

Ukradena lopta Srbije, Apić ostavlja za Dangubića koji poentira. Haf ostaje sam na šutu za tri, srećom promašuje. Anđušić kreće na prodor, ostavlja za Dangubićevo zakucavanje. Tajm-aut Finske (71:62).

38′ – KOŠ ZA KOŠ

Haf postiže novu trojku. Sa klupe Srbije su tražili tri sekunde u reketu, sudije nisu reagovale, Anđušić pogađa “flouter”. Mahuni promašuje za tri, trojica igrača Srbije ne uspevaju da je uhvate. Avramović prilazi sudiji i pokazuje mu da treba da se pogleda snimak i da je Madsen izbacio loptu. Arbitri to čine i ostaju pri prvobitnoj odluci (69:62).

37 – MINI-SERIJA FINSKE

Madsen daje trojku posle male pauze, Simanić promašuje, ostaje da leži na parketu, sudije ne prekidaju igru, a Valtonen to koristi da zakuca. Kokoškov reaguje (65:59). Mini serija domaćina od 5:0. Anđušić pogađa oba penala (67:59).

36′ – SRBIJA IMA ODGOVOR

Haf je pogodio trojku i spustio zaostatak (61:54). Apić pogađa, uz dosta sreće, Anđušić krade loptu Salinu, Avramović daje brze poene, tajm-aut Finske (65:54).

35′ – VILSON PRAVI PROBLEME

Avramović je polovičan sa penala. Anđušić i Avramović promašuju trojke, Vilson uvodi Srbiju u bonus i pogađa jedan od dva penala (61:51). Pot promašuje ceo obruč u poslednjim sekundama napada. Menja ga Dangubić (61:51).

33′ – FINCI SE NE PREDAJU

Apić se izvukao, pa pogodio sa poludistance. Simonović faulria Alanena koji je promašio oba penala(59:49). Simonović greši, Dolenc promašuje zakucavanje, Salin ne pogađa za tri, Avramović hvata loptu, kreće u kontru, fauliran je, traži nesportsku ličnu, sudije ne reaguju. Anđušić uspeva da iznudi faul i pogodi jedno od dva bacanja. Valtonen pogađa iz prodora (60:50).

31′ – SIMONOVIĆ POGAĐA, SALIN VRAĆA

Pogađa Simonović iz teške pozicije. Alanen je ostao sam pod kšem i promašio je zicer. Avramović ne uspeva da prosledi loptu do centra, Simonović pravi faul, a Salin to kažnjava trojkom (57:48).

30′ – “ORLOVI” VODE PRED POSLEDNJI KVARTAL

Anđušić posle penala pogađa i za tri, potom faulira Mahunija koji daje oba penala. Jeremić se našao prvi put na parketu. Radanov je fauliran u prodoru, daje oba penala. Mahuni daje trojku preko Jeremića, njegovu treću na meču. Avramović poentira. Srbija ima dvocifrenu prednost pred poslednji kvartal (55:45).

28′ – SRBIJA UZVRAĆA SA PENALA

Posle kratke pauze Anđušić je dva puta završio na liniji penala i bio je siguran (49:38).

27′ – FINCI PRILAZE, KOKŠKOV REAGUJE

Sjajan potez i poeni Alanena. Avramović se sjajno kreće bez lopte, Simanić ga pronalazi za lakše poene. Velika greška odbrane, zicer Nutinena. Radanov hvata promašaj Pena, gubi loptu, Vilson poentira u kontri. Kokoškov reaguje (45:38).

25′ – SRBIJA ČUVA RAZLIKU

Anđušić pogađa sa poludistance, Dolenc pronalazi put do koša na drugoj strani (41:32). Simonović promašuje za tri, ali se potom iskupljuje u odbrani i iznuđuje faul. Malo sreće za Srbiju i koš Simanića. Na pet minuta pre kraja treće deonice Srbija ima dvocifrenu prednost (43:32).

Promo/FIBA

23′ – APIĆ DOBAR

Uz dosta sreće lopta dolazi do Apića koji potom zakucava. Apić zatim igra odlično u odbrani i blokria Dolenca. Simonović ne uspeva da ispravi promašaj Apića (39:30).

21′ – TROJKA FINSKE ZA START

Drugo polivreme počinje trojkom Mahunija. Pot pogađa “flouter”, a potom faulira Mahunija koji je siguran as penala (37:30).

20′ – SRBIJA VODI NA POLUVREMENU

Avramović kreće na prodor i pogađa, Mahuni daje trojku preko Kravića (33:22). Dangubić je došao do lakih poena pod košem. Odlično građenje i dobar skok u odbrani Srbije. Kravić pronalazi samog Dangubića koji utrčava, zakucava. Sudije pokazuju da se koš ne računa, jer je Kravić napravio faul u napadu pre toga. Dangubić je uzeo loptu, nije bio oprezan, Salin mu je ukrao loptu i pogodio trojku uz zvuk sirene (35:25).

18′ – KONAČNO POENI IZ IGRE

Srbija je posle skoro četiri minuta postigla prve poene iz igre, učinio je to Dangubić posle dobre finte šuta (31:19).

17′ – SRBIJA SE MUČI SA PENALA

Vilson daje oba slobodna bacanja, Dangubić promašuje iz dobre pozicije. Vilson zatim promašuje, a Vilson pravi treću ličnu. Peno je promašio oba slobodna bacanja (29:15). “Orlovi” nastavljaju da se muče sa penala, 10-19 sa linije za slobodna bacanja. Madsen daje oba penala na drugoj strani (29:17). Madsen udara “rampu” Potu na prodoru. Kokoškov traži minut odmora da bi nacrtao napad, Pot je promašio.

15′ – SIMONOVIĆ BLISTA NA OBE STRANE TERENA

Simonović je ostao na Vilsonu, namerno se odaljio, promašio je trojku, ali je lopta ostala u posedu domaćina. Apić je napravio faul. Zatim je Simonović ukrao loptu prilikom izvođenja auta i Haf ga je faulirao, što mu je treća lična. Simonović zatim kreće na prodor, pogađa pod faulom i daje dodatno slobodno bacanje- Tajm-aut Finske (28:12). Inače, obe selekcije šutiraju loše za tri poena. Srbija 1 od 6, Finska 1 od 10. Po povratku an teren se Simonović odlično postavlja, Nutinen ga faulira. Dangubić pravi grešku u koracima. Zatim Koivsto faulira Pena u napadu. Dolenc faulira Apića pod košem, bio je polovičan sa penala. Vilson poentira posle prodora (29:14).

14′- APIĆ ODLIČAN

Visoki igrači Srbije prave velike probleme Finskoj. Prvo je Haf napravio faul u napadu, pa je zatim Alanen faulirao Apića koji daje oba slobodna bacanja (25:12).

13′ – PRVA TROJKA FINSKE

Simanić promašuje trojku u tranziciji, ali se Radanov izborio za novi napad. Odličan potez Pena i laki poeni Simanića. Haf zatim daje prvu trojku za Finsku iz sedmog pokušaja (22:12).  Simonović koristi iskustvo i uspeva da iznudi faul Hafa. Dao je jedno od d va penala (23:12).

Promo/FIBA

12′ – RADANOV U SERIJI

Finci promašuju za tri ponovo, Apić je nesebičan, ostavlja za Radanova koji pogađa zicer. Potom je Radnov fauliran, bio je polovičan sa penala (20:7). Valtonen poentira, Anđušić je fauliran, št oje treća lična za domaćina posle manje od dva minuta igre. Peno je napravio grešku u organizaciji napadda, poslao je loš pas (20:9).

10′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZA SRBIJU

Srbija se muči sa linije penala, Apić je bio polovičan, što je tek drugi ubačen penal za Srbiju (2/6). Uprkos tome Srbija je stigla do prve dvocifrene prednosti (15:5). Madsen poentira, uz dosta sreće, Apić je fauliran pod košem. Apić je iz drugog pokušaja bio siguran, dao je oba slobodna bacanja. Peno je ukrao loptu, nije bilo dovoljno vremena da dođe do koša, pa je pokušao za tri, nije pogodio. Srbija vodi posle prvih 10 minuta (17:7).

8′ – “ORLOVI” ZNATNO BOLJI NA STARTU

Simanić skida loptu sa obruča, Avramović poentira na drugoj strani. Finci, kojima je šut za tri jača strana, su promašili četvrti dalekometni hitac (14:5).

7′ – AVRAMOVIĆ RASPOLOŽEN

Novi odličan prodor i poeni Avramovića, domaćin traži minut odmora (10:3).  Pot pravi faul, Simanić sprečava poene, a Radanov ulazi u igru prvi put u “balonu”. Kantonen pogađa oba penala (12:5).

6′ – SRBIJA VODI

Kravić promašuje oba penala, hvata loptu, ali je Salin krade Anđušiću. Dangubić promašuje ceo koš u pokušaju za tri, Pot je bio ispod koša i vratio je (8:2). Dolenc je polovičan sa penala, a Avramović u kontri pogađa (10:3).

4′ – TROJKA ANĐUŠIĆA

Dangubić je krenuo na zakucavanje, izblokiran je, lopta je došla do Anđušića koji pogađa za tri (6:2):

3′ – DRUGA LIČNA VILSONA

Kravić se odličnom fintom oslobodio, ostao je sam, promašio je zicer. Dangubić je potom izblokiran, a Dangubić zatim nije ubacio loptu u roku od pet sekundi. Madsen zatim šalje loptu u aut u pokušaju dodavanja. Salin je dao prve poene za domaćina (2:2). Pot je krenuo na prodor, Vilson je napravio drugu ličnu. Pot je polovičan sa penala. Finci zatim ponovo gube loptu. Anđušić promašuje za tri (3:2).

1′ – ANĐUŠIĆ SE PRVI UPISAO

Prvi napad imala je Srbija, Pota je faulirao bivši igrač Partizana Džamar Vilson. Anđušić daje prve poene na utakmici. Vilson dva puta šutira za tri u istom napadu, neprecizan je oba puta bio.

17:55′ – PETORKE

Srbija meč startuje u petorci: Pot,Dangubić, Anđušić, Simonović, Kravić

Finska kreće u sastavu Vilson, Vlatonen, Salin, Madsen, Haf

17:34’ – TRENING

Srpski košarkaši su na parketu i pripremaju se za start meča.

17:31’ – STIGLI U ESPO

„Orlovi“ su stigli u Espo i kreću sa poslednjim pripremama pred početak utakmice.

Promo/FIBA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike