"Orlovi" ponovo na pravom putu: Finska pala i drugi put

01.12.2020

18:53 >> 01:29

0

Srbija zabeležila drugu pobedu u kvalifikacijama za EP

"Orlovi" ponovo na pravom putu: Finska pala i drugi put
Copyright Promo/FIBA

Košarkaši Srbije su se posle jednog skretanja protiv Švajcarske ponovo vratili na pravi put koji vodi ka Evropskom prvenstvu. Prvu pobedu u “balonu” u Finskoj izabranici Igora Kokoškova zabeležili su protiv domaće selekcije – 75:66, koju su već jednom savladali u ovom ciklusu kvalifikacija (80:58).

Uspeli su da slave i pored samo dve postignute trojke, koje su bile delo Anđušića (ukupno 16-2). Finci su dali devet iz 26 pokušaja, ali to im nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Posle kompletnog drugog “prozora” kvalifikacija za takmičenje koje se igra 2022. godine, na tabeli vodi Gruzija sa 4-0, druga je Srbija 2-2, pa onda slede Finska i Švajcarska sa 1-3. Na prvenstvo će se posle još jednog “prozora” u februaru plasirati Gruzija kao jedan od domaćina i još dve reprezentacije iz grupe. Srbiji je prostalo da odmeri snage još jednom sa Švajcarskom i Gruzijom. 

Pročitajte još – Mekfaden vratio Švajcarce u realnost

Znali su “orlovi” da ne sme da im se ponovi izdanje koje su prikazali dva dana ranije. Veća želja i energija odmah su se odrazili na bolju igru u odbrani, pa je sve onda lakše bilo i u napadu. Osetilo se na terenu i prisustvo najiskusnijeg Marka Simonovića, koji je prethodni meč gledao u civili, a pred ovaj okršaj je i u ime saigrača obećao veću agresivnost…

Finci su slali srpske igrače često na liniju slobodnih bacanja, nisu naši koristili dovoljno te prilike, ali i pored velikog broja promašaja (19-10 sl. bac. u prvom poluvremeu), izgradili su dvocifrenu prednost. Bili su mnogo uspešniji u skoku (26-16 za naše), ali im trojke nisu polazile za rukom (7-1 za 20 minuta). Apić je doneo u devetom minutu prednost 15:5, a kasnije i najveće vođstvo 29:12. Avramović je pronalazio put do koša, Dangubić se posvetio skokovima… Ali je onda grešku i opuštanje u poslednjim sekundama poluvremena kaznio trojkom Salin i tako smanjio na 35:25.

Promo/FIBA

Održavali su Avramović i drugovi istu razliku i tokom većeg dela drugog poluvremena. Razigrao se u napadu i Anđušić, sve sigurniji je bio Apić. Finci su pretili preko Mahunija, koji je trojkama pokušavao da ih vrati u život. Na pet poena zaostatka prišli su tri minuta pre kraja meča trojkom Hafa. Odbila je Srbija taj nalet, bitan koš je dao Dangubić i pred poslednji minut bilo je plus devet. Ista razlika je ostala do samog kraja…

SRBIJA: Dangubić 8 (7sk), Kravić, Pot 5 (4sk), Avramović 17 (4sk), Anđušić 19 (5-2 za tri), Jeremić, Peno, Simonović 6 (6sk), Apić 12 (5sk), Radanov 4 (4sk, 3as), Simanić 4 (3sk), Zagorac.

FINSKA: Salin 10 (4sk), Vilson 6, Haf 9, Alanen 2, Dolenc 3 (5sk), Kantonen 2, Nutinen 2, Lindbom, Mahuni 15, Valtonen 8 (6sk), Madsen 9, Koivisto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike