„Biće pobeda i poraza, potrebno je da u dobrom statusu dočekamo one najvažnije mečeve“

29.01.2021

22:11 >> 22:15

0

Autor: N. St.

Crveno-beli nisu uspeli da slave u Beogradu

„Biće pobeda i poraza, potrebno je da u dobrom statusu dočekamo one najvažnije mečeve“
Copyright MN Press

Još jedan evroligaški poraz posle neizvesne završnice. Asvel je u Beogradu savladao ekipu Crvene zvezde (78:81).

Svoje viđenje dešavanja na parketu dao je Dejan Radonjić. Pre svega se osvrnuo na neverovatne procente gostiju u prvom poluvremenu.

– Čestitam im na pobedi. Mi nismo igrali kako smo želeli. Prvih 16 minuta je odbrana bila previše mekana sa mnogo grešaka. Oni su otvorili utakmicu nekim teškim šutevima koje su dali i to im je podiglo samopouzdanje. Posle toga su pokazali sjajno šutersko raspoloženje, u jednom trenutku su imali 8/9 za tri poena. Tek su u završnici prvogpoluvremena promašili neke šuteve – počeo je Radonjić.

Slika je bila bolja u drugom delu.

– Bilo je potrebno da se pokažemo bolje u nastavku. Ušli smo bolje, igrali smo čvršće, agresivnije, sa većom koncentracijom. Dosta energije je potrošeno da se dođe do egala i rezultata koji nam omogućava neizvesnu završnicu. Napad je bio bolji, lopta se kretala, igrali smo pametnije nego u prvih 15-16 minuta. Imali smo dve-tri situacije na kraju da rešimo meč u našu korist, otišlo je u drugom pravcu. Kol je pokazao raskošan talenat i na kraju su slavili.

Nije se složio sa konstatacijom „dramatičnih evroligaških poraza“.

– Ne bih išao tom terminologijom. Mi smo u takvoj situaciji, nema drame. Ima neizvesnih završnica, dobrih i loših stvari. Ako budemo u nastavku sezone pokazivali ovo što smo pokazivali skoro 25 minuta ovde onda to može da znači da ćemo biti spremni za ispunjenje naših ciljeva. Ima još puno utakmica koje će nam značiti, biće poraza i pobeda i dobrih i loših perioda. U svakom slučaju je potrebno da uradimo sve kako bismo u nekom dobrom statusu dočekali te najvažnije utakmice, ove sada to nisu – završio je Radonjić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike