Srbija bez selektora, ali i sa njim, juri vizu za EP

30.01.2021

08:11

0

Autor: D. B.

Orlovi su ponovo kolateralna šteta rata FIBA i Evrolige

Srbija bez selektora, ali i sa njim, juri vizu za EP
Copyright MN Press

Košarkaša reprezentacija Srbije odigraće još dve utakmice u kvalifikacijama za odlazak na EP. Potrebna je jedna pobeda kako bi i zvanično “orlovi” postali zvanični učesnici šampionata Starog kontineta.

Međutim, tokom “balona” u Tbilisiju koji će se održati od 19. do 21. februara, Srbija će biti oslabljena i to za – selektora! Mada će on biti na okupljaju, putovaće sa timom…

Igor Kokoškov neće moći da vodi Srbiju na meču protiv Gruzije pošto tog dana, 19. februara, tim u kome radi kao trener Fenerbahče igra meč Evrolige protiv Albe iz Berlina. Još jedna posledica suludog rata između Evrolige i FIBA koja preti da degradira košarku.

Naš selektor sve čini da bude na klupi reprezentacije, ali tog dana Fener ima utakmicu i to je u ovom slučaju viša sila. Da ne ponavljam dubinu problema koje FIBA ima sa Evroligom u kojoj si državni timovi, pa i naš, kolateralna šteta – objasnio je za “Sportski žurnal” potpredsednik KSS zadužen za mušku košarku Nenad Krstić.

Pročitajte još

Kokoškov će biti na okupljanju 15. februara. Tim kreće u Gruziju dan kasnije, a Igor će sa ekipom biti do 18. kada se vraća za Istanbul da bi vodio Fener. U Tbilisi se vraća 20. februara, pa će voditi meč protiv Švajcarske 21.

“Orlove” će na meču protiv Gruzije voditi novi trener Budućnosti Dejan Milojević, kome će pomagati Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike