"Očekujem dobru utakmicu, šteta što neće biti publike"

04.02.2021

20:10 >> 20:13

0

Autor: M. R.

Borac u Čačku u petak dočekuje FMP

"Očekujem dobru utakmicu, šteta što neće biti publike"
Copyright MN Press

Prvi susret 18. kola ABA lige igraju u petak košarkaši Borca i FMP. Obe ekipe žele da pobegnu iz rizične zone, pa bi im pobeda u sutrašnjem meču bila od velikog značaja (20.00, dvorana u Čačku). Čačani imaju skor 4-11 na 12. poziciji, dok je tim iz Železnika na desetom mestu sa učinkom 5-10.

Pročitajte još

FMP je dobra ekipa, predvođena jednim od najboljih plejmejkera lige Filipom Čovićem, kao i Nemanjom Nenadićem, još jednim odličnim košarkašem – rekao je u najavi trener Borca Marko Marinović. – Zajedno čine spoj mladosti i iskustva. Naravno, tu nije kraj, jer FMP ima dosta dobrih igrača u rotaciji. U svom rosteru ima neke od najtalentovanijih mladih košarkaša u Srbiji. Sve u svemu, imamo veliko poštovanje prema protivniku. Mnogo mi je drago što je trener Bojan Đerić, inače moj dobar prijatelj, konačno dobio šansu da vodi seniorski tim. Očekujem da će biti dobra utakmica u petak veče. Šteta što nema publike, ponovo moram da naglasim, jer mislim da bi ovo bio derbi začelja.

Košarkaš Borca Stevan Karapandžić zna koliko je ovaj meč bitan za njegovu ekipu.

Reč je o fizički dominantnom timu. Poznajemo dobro protivničke igrače, tako da nema tajni među nama. Doduše, FMP se u odnosu na naš prvi meč pojačao, ali to ne remeti mnogo. Znamo kako protiv ekipe iz Železnika, ako budemo igrali dobro u fazi odbrane i budemo kontrolisali skok, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Podsetiću da smo odigrali dobro prvi meč, ali nedostatak iskustva, kao i jače individualne sposobnosti igrača FMP-a su na kraju presudili. Ali dobro ćemo se pripremiti za naredni okršaj. Sve u svemu, nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje.

Pročitajte još

Trener FMP Bojan Đerić veruje da će njegov tim prikazati najbolje lice na neugodnom terenu u Čačku.

Dolazimo u goste ekipi Borca koja se kao i mi bori za opstanak u abaligaškom društvu. Očekuje nas teška utakmica sa mnogo trčanja. Probaćemo da odgovorimo na njihovu agresivnost i da uspostavimo naš stil igre. Takođe, nadam se da će napad i odbrana funkcionisati bolje nego u meču protiv Budućnosti i verujem u naš uspeh na kraju – zaključio je Đerić.

Prvi međusobni duel ove sezone dobio je FMP u Železniku – 93:87.

 

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike