"Pod ovakvim uslovima, nemoguće je ući u formu"

09.02.2021

17:47

0

Autor: M. R.

Trener Borca Marko Marinović o aktuelnim temama

"Pod ovakvim uslovima, nemoguće je ući u formu"
Copyright MN Press

Košarkaše Borca ove nedelje čeka učešće na Kupu Radivoja Koraća. Izabranici Marka Marinovića će pokušati u četvrtfinalu u četvrtak od 19.00 u Novom Sadu treći put ove sezone da pobede Partizan. Već dva puta im je to pošlo za rukom u ABA ligi…

Partizan ima ozbiljnu ekipu, sastavljenu da bude šampion. Negde smo povezani, ni oni nemaju rezultate koje su hteli, kao ni mi – rekao je Marko Marinović u razgovoru za Tanjug. – Izvukli smo najtežeg protivnika u četvrtfinalu. Dobra su ekipa sa odličnim trenerom. Veliki su favoriti, ali biće jedna zanimljiva utakmica. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za taj meč. Ispred svega stavljamo opstanak u ABA ligi, ali sigurno je da ćemo biti spremni za taj duel. Ako se ponovo ukaže šansa da pobedimo, sigurno ćemo je iskoristiti.

Borac u debitantskoj sezoni na Jadranu trenutno ima skor od četiri pobede i 11 poraza i nalazi se na 13. poziciji na tabeli.

Pročitajte još

Sve je pomalo uticalo na to, ali i dalje verujem u svoje momke i mislim da zaslužujemo mnogo više od trenutnog stanja na tabeli. Nemoguće je ući u formu pod ovakvim uslovima. Neću da upirem prstom ni u koga, da li to neko namerno radi – ne verujem, ali nama se četiri ili pet puta desilo da nam na poslednjem treningu ili nekoliko sati pred početak otkažu utakmicu. To uopšte nije normalno, ni fizički ni psihološki. Uslovi su nenormalni.

Mnoge prepreke su se ove sezone našle na putu momaka iz Čačka.

Ne branim sebe, ali i dalje mislim da još ništa nije gotovo. Na tabeli se vidi da je jedna pobeda razlike između osmoplasirane i poslednjeplasirane ekipe. Ta borba za opstanak je izjednačena. Taman smo krenuli u nekom ritmu da igramo, protiv Budućnosti gde smo na jednu loptu izgubili, dogodi se povreda jednog od naših najboljih igrača Đokovića. Posle smo morali da igramo tu utakmicu protiv Cibone, koju su nam uglavili i igrali smo je u nekom čudnom terminu Zagrebu. Ne tražim alibi, ali ovo nije normalno. Voleo bih da mi neko objasni kako da napraviš da ekipa igra dobro, a da u suštini ne znaš kada imaš utakmicu – zaključio je Marinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike