Konačno zaigrao i Bjelica: Hoće da me trejduju? Ne znam, zaboravio sam šifru za tviter

13.02.2021

08:25

0

Autor: D. B.

Krilo Sakramenta odigrao prvi meč još od 9. januara

Konačno zaigrao i Bjelica: Hoće da me trejduju? Ne znam, zaboravio sam šifru za tviter
Copyright Profimedia

Od 9. januara Nemanja Bjelica nije odigrao meč za Sakramento. Četrnaest utakmica kasnije, čudne okolnosti pod kojima nije bio u timu, priče o trejdu i da je na meti Filadelfije i Nemanja je ponovo zaigrao.

Njegov Sakramento je poražen od Orlanda 123:112, u meču u kome je fantastično odigrao centar tima sa Floride Nikola Vučević (42 poena, devet skokova, četiri asistencije).

Nemanja se ponovo našao u rotaciji, pre svega zbog činjenice da je povređen Marvin Begli, ali to srpskom univerzalnom vojniku nije smetalo da pokaže da nije zaboravio da igra košarku. Meč je završio gotovo na pragu tripl-dabla – 15 poena, devet skokova i šest asistencija za 28 minuta provedenih u igri.

I šta sada to znači za njegovu budućnost? Teško je predvideti pošto, ponovo, stižu oprečne informacije. Posle meča hvalio ga je trener Luk Volton:

Bio je odličan večeras. Imamo mnogo poverenja u Belog. Znamo kakav je on igrač – objasnio je trener Volton.

Poruku podrške pružio mu je i centar Hasan Vajtsajd.

Čoveče, on je veliki talenat. Mislim da može mnogo da nam pomogne. Volim kada igram sa njim, pošto moj posao čini jednostavnijim. Volim kada igram sa njim – objasnio je jedan od najboljih defanzivaca u NBA ligi.

A onda je došao red i da koju prozbori sam Bjelica. I pitanje koje mu je gotovo odmah stiglo bilo je kako reaguje na tvrdnje da će uskoro da napusti Sakramento.

Pre par godina sam izgubio, pa ne znam moju šifru na tviteru, pa uopšte ne pratim društvene mreže. To mi oduzima koncentraciju. Ja sam ovde da igram košarku. To volim. Volim da budem na terenu. Pokušavam da igram što boje mogu i da pomognem timu. Odličan je osećaj kada ste ponovo na parketu – rekao je Bjelica posle meča.

Objasnio je i da je navikao na sistem koji vlada u NBA ligi.

Ono što sam naučio je da uvek moraš da budeš spreman. Svake večeri. Dobar je osećaj kada si ponovo sa saigračima i kada pokušavaš da pobediš – objasnio je Bjelica i istako da Sakramento nije isti tim kada igra Deandre Foks ili kada njega nema kao što je to bio slučaj u duelu sa Orlandom.

Pročitajte još

Osim brilijantnog Vučevića veliki doprinos pobedi Orlanda dao je i Karter-Vilijams koji je meč završio sa 21 poenom i po sedam skokova i asistencija. Kod Sakramenta najefikasniji je bio Badi Hild sa 19 poena, Vajtsajd je imao 16 poena i sedam skokova, a ruki Hejlbarton 14 poena i sedam asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike