Jokić: Ovo je bilo preživljavanje

13.02.2021

07:31 >> 07:43

0

Centar Denvera iskren posle pobede nad Oklahomom

Jokić: Ovo je bilo preživljavanje
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kako to da je Denver uspeo da se vrati u meč u kome je gubio i sa 19 poena? Odgovor na ovo pitanje, pokušao je da da Nikola Jokić. A kada je reč o njegovim objašnjenjima tu nema mnogo filozofiranja, već Somborac, po običaju gađa pravo u centar mete.

Šta se događalo tokom prve dve četvrtine? Nismo pogađali, nismo igrali odbranu, dozvolili smo im previše skokova u napadu. Bili smo usporeni, a oni agresivni. Imali su bolju energiju, a mi smo uvek bili korak ili dva iza. Eto našli smo način da pobedimo i to je ono najbitnije – bez previše sakrivanja iza fraza objasnio je Nikola.

A kada su ga novinari iz SAD upitali šta se to tačno dogodilo što je promenilo igru Denvera, centar Denvera je bio izričit i ponovo potpuno direktan.

Želja za pobedom. Eto nismo želeli da izgubimo kod kuće.

Nije Jokić želeo ni da mistifikuje činjenicu da je ekipa nadoknadila minus 19 i to objasni kao snagu ovog tima.

Nije to umesnost ili veština kojom raspolažemo. Ovo je bilo preživljavanje. Želeli smo više da pobedimo. U finišu Džamal Marej je poveo napad, pogodili smo važnu trojku, ja neki šut sa distance. Generalno dobro smo napadali u finišu.

Pročitajte još

Nikola je pohvalio igru rukija Ar Džej Hemptona, koji je i namerno promašio slobodno bacanje kako bi oduzeo šansu Oklahomi da ima napad, ali i igru svih igrača sa klupe koji na sinoćnjem meču nisu imali učinak kao na nekim ranijim mečevima.

Znaju šta mogu da urade, a i svi mi u timu znamo šta oni mogu, kao i da su nam doneli nekoliko pobeda ove sezone. Dobro, protiv Oklahome nisu bili toliko dobri, ali znamo za šta su sve sposobni – tvrdi Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike