Jokić igrao "ružnu" utakmicu, a takve dobijaju samo timovi šampionskih gena

13.02.2021

04:51 >> 04:52

0

Autor: D. B.

Denver bolji od Oklahome

Jokić igrao "ružnu" utakmicu, a takve dobijaju samo timovi šampionskih gena
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kažu da se šampionske ekipe one koje pobeđuju čak i kada ne igraju dobro. Denver nije igrao najbolju utakmicu godine, ali je pobedio Oklahomu – 97:95 (16:28, 24:25, 30:26, 27:16).

Nikola Jokić je, po običaju, bio najzapaženiji u redovima tima iz Kolorada. Utakmicu je završio sa 22 poena, 13 skokova i devet asistencija za 37 minuta provedenih u igri. Za razliku od nekih prethodnih mečeva kompletna prva petorka Denvera imala je dvocifreni košageterski učinak – Marej je ubacio 22, Porter junior 15, Milsap se zaustavio na 12, a Barton na deset poena.

Kod Oklahoma koja je bila oslabljena za Gilgeusa-Aleksandera, najbolji je bio rezervista Džekson (20 poena), dok su Dialo i Horford ubacili po 16.

Na početku nismo pogađali. Bili su agresivni, ali našli smo način da pobedimo. Cilj je uvek to, da pobediš. Posebno u ovakvoj sezoni. Želim da nam odbrana bude bolja. Želim i da bolje šutiramo. Večeras smo imali dosta otvorenih šuteva koje nismo ubacili – kratko je prokomentarisao Jokić meč koga se sigurno neće dugo sećati.

Oklahoma je tokom prvog poluvremena imala i 19 poena prednosti. Denver je činio sve što je imao da bi “istopio” minus, stigao je do devet poena manjka početkom treće četvrtine, ali su “tanderi” ponovo imali odgovor. I tako sve do poslednjih minuta.

Pročitajte još

Tada je Majkl Porter junior, momak koga je Nikola ne tako davno javno ukorio zbog nerezonskih šuteva, započeo veliku seriju “zlatnog grumenja”. Ona je bila uvod u poslednja četiri minuta utakmice u kojoj je Denver postigao 12 uzastopnih poena posle kojih je pobednik bio rešen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike