KRAJ: Žalgiris u poslednjoj četvrtini slomio Zvezdu

23.02.2021

17:30 >> 19:43

0

Autor: N. St.

Crveno-beli poraženi u Kaunasu

KRAJ: Žalgiris u poslednjoj četvrtini slomio Zvezdu
Copyright MN PRESS

Polako Crvena zvezda priključuje igrače u tim. Posle svih zdravstvenih problema su pojedinci počeli da rade sa ekipom. Prva dobra vest je povratak Korija Voldena na treninge.

Američki plejmejker je otputovao sa ekipom u Kaunas, ali se nije našao na parketu. Aleksa Uskoković je ponovo bio u ulozi prvog plejmejkera, u organizaciji igre su morali da rade i Dejan Davidovac i Džordan Lojd.

Na kraju su crveno-beli izgubili zbog loše igre u poslednjem kvartalu. Žalgiris je slavio – 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4).

Na 100. evroligaškom meču na klupi Zvezde Dejan Radonjić nije uspeo da slavi. Podatak da su prve poene u poslednjem kvartalu njegovi izabranici dali na skoro sedam minuta pre kraja dovoljno govori.

Grigonis je predvodio svoj tim sa 17 poena, na drugoj strani su Lojd i Simonović dali po 16 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Zalgiris je pobedio – 75:62.

38′ – VOLKAP POD FAULOM

Lojd krade loptu i postiže prve poene za Zvezdu posle skoro sedam minuta igre u poslednjem kvartalu. Volkap poentira pod faulom Kuzmića, pa daje dodatno bacanje (71:60). Lojd dobija “rampu”, Rubit se šeta do koša (73:60).

36′ – ZVEZDINE NAPADAČKE MUKE

Nastavljaju se problemi crveno-belih u napadu. Više od pet minuta nisu uspeli da postignu koš. Promašuju dosta zicera i otvorenih šuteva. Jankunas zatim dolazi do lakih poena u reketu (68:58).

34′ – RUBIT U SERIJI

Rubit prekida “prazan hod”, Kuzmić promašuje zicer na obruču, Rubit vraća loptu u koš posle ofanzivnog skoka. Radonjić reaguje (62:58). Zvezda ne može da pronađe napadački ritam, Rubit to zna da kazni (66:58).

32′ – PROMAŠAJI I POVIK SA KLUPE

Poslednji kvartal je počeo promašajima na obe strane terena. Usled praznih tribina mogu da se čuju treneri, pa je tako posle kašnjenja sudija da sviraju faul na Uskokoviću mogao da se čuje Radonjić kako viče “Ej, bre!”. Dobrić zatim gazi liniju u pokušaju da napravi fintu (60:58).

30′ – LOJD ZA KRAJ DEONICE

Davidovac je tražio loptu, dobio je, krenulo je udvajanje, Lojd se odlično ubacio, dobio je loptu i lako pogodio (57:55).  Lovernj promašuje oba penala. Radanov zatim ponovo promašuje dva zicera. Kuridža pravi faul i sprečava poene Lovernja. Sudije odlučuju da pogledaju snimak i ostaju pri prvobitnoj odluci, nema nesportske. Lovernj je polovičan sa penala (58:55). Lojd kreće na prodor, pravi grešku u koracima. Lekavičijus poentira (60:55). Lojd je uzeo loptu, pogodio je trojku, sudije su pokazale da je faul bio pre toga i da se poeni ne važe. Lojd se odlično oslobodio čuvara, ostao sam i pogodio za tri (60:58).

28′ – RADONJIĆ TRAŽI REŠENJE

Radonjić je bio primoran da traži minut odmora. Kuridža je krenuo na prodor, nije pogodio. Lovernj pravi grešku u vođenju. Lojd se vratio u igru. Radanov iz dva pokušaja nije uspeo da pogodi na obruču. Davidovac promašuje trojku, Dobrić se snalazi i gađa loptom Milaknisa. Potom sebe nagrađuje za to pogođenom trojkom preko Grigonisa (55:53). Lovernj poentira pored Kuridže (57:53).

26′ – VOLKAP I GRIGONIS SE RAZIGRALI

Volkap se odlično postavlja, koristi guranje Davidovca i pada, sudija svira faul u napadu, što znači da je Zvezda u bonusu. Grigonis zatim daje trojku za izjednačenje (50:50). Nesporazum u odbrani ostavlja Grigonisa samog na šutu za tri, ne pogađa. Usledio je TV tajm-aut. Dobrić gubi loptu, pada na parket i traži faul, arbitri ne reaguju, a Grigonis zatim pada preko njega i dobija faul. Grigonis je nepogrešiv sa penala (52:50). Presing Žalgirisa preko celog terena, sudije konačno reaguju, prvi faul domaćina posle više od pet minuta igre u trećoj deonici. Hejs ostaje sam na šutu za tri i pogađa (55:50).

24′ – USKOKOVIĆ I TREĆA LIČNA LOJDA

Uskoković odgovara na poene rivala (45:50), pa pravi drugi faul. Lojd zatim u borbi za loptu pravi svoju treću ličnu, Radonjić ga odmah menja. Rubit sjajnom fintom izbacuje čuvara i dolazi do lakih poena (47:50).

22′ – NASTAVLJEN MEČ

Drugo poluvreme je počelo poenima Uskokovića. Grigonis i Volkap su na to odgovorili (45:48).

20+’ – RADONJIĆ I SIMONOVIĆ iI JUBILEJ

Trener Zvezde Dejan Radonjić i iskusni košarkaš Marko Simonović su dali svoje viđenje prvog dela duela u Kaunasu.

– Moramo da zadržimo visok nivo igre. Igrali smo dobro, uz neke greške. Treba da budemo pametni na obe strane terena. Na startu nam je ofanzivni skok pravio problem. Posle toga smo imali kontrolu. Ofanzivno smo bili dobri, malo je to palo u završnici – rekao je Radonjić kome je ovo jubilarni 100. evroligaški meč na klupi Zvezde.

Kratku izjavu dao je i Simonović.

– Odigrali smo veoma dobro prvo poluvreme, posebno u defanzivi. Uspeli smo da se popravimo posle slabijeg početka, dali smo trojke. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo tako u drugom delu – jasan je Marko koji je dao 16 poena u prvih 20 minuta.

20′ – PREDNOST ZVEZDE NA PAUZI

Nervozan zbog promašaja Lojd pravi drugu ličnu, Radonjić je primoran da ga izvadi iz igre. Uskoković koristi prostor i daje trojku (38:44). Milaknis promašuje otvorenu trojku. Sreća uz Zvezdu. Simonović ne uspeva da nastavi poentersku seriju. Promašuje ponovo i Milaknis. Poentira Lekavičijus iz veoma teške pozicije (40:44). Vratio se Lojd za poslednji napad. Prodor Džordana, sudije ne sviraju faul. Zvezda ima četiri poena prednosti na pauzi (40:44).

18′ – ŽALGIRIS UZVRAĆA

Lojd pravi faul u napadu. Kuzmić se vraća u igru. Rubit je siguran sa poludistance (32:39). Lojd ne uspeva da odbije nalet, promašuje za tri. Grigonis ostaje ponovo sam u ćošku, kažnjava to trojkom (35:39). Radonjić traži tajm-aut. Lojd je fauliran. Simonović potom poentira u reketu (35:41). Lazić je faulirao Grigonisa koji ne promašuje sa penala (37:41). Lojd je imao dovoljno vremena da se namesti i šutne za tri, nije pogodio.

16′ – REAKCIJA RADONJIĆA

Hejs pogađa za tri .Jokubaitis potom faulira Dobrića na prodoru (27:37). Sjajan potez Lojda i poeni u reketu. Grigonis ostaje sam u uglu i to kažnjava trojkom. Radonjić reaguje tajm-autom (30:39). Sjajan skok Lazića posle promašaja Kuridže, potom šalje prejak pas za Lojda koji promašuje za tri. Ponovo greška u odbrani, Volkap ostaje sam, srećom ne pogađa za tri.

14′ – DRUGA LIČNA KUZMIĆA

Dobrić pogađa trojku za “+13” (22:35), to je šesta trojka iz devet pokušaja za Zvezdu i serija od 12:0. Šiler reaguje tajm-autom. Lovernj pokušava u reketu da pogodi, ne uspeva. Kuzmić pravi drugu ličnu grešku, Radonjić ne želi da rizikuje, izvlači ga iz igre. Koristi to odmah Lovernj poenima posle ofanzivnog skoka. Simonović ne pogađa za tri, Kuridža hvata loptu i vraća je u koš (24:37).

12′ – ZVEZDA U SERIJI ZA “+10”

Simonović je fauliran na šutu za tri, pogodio je sva tri penala. Davidovac je zatim dobru odbranu nagradio trojkom za dvocifrenu prednost crveno-belih (22:32).

10′ – TROJKE SIMONOVIĆA ZA VOĐSTVO

Pogađa Dobrić iz teške pozicije. Radanov pravi faul, to mu je druga lična. Lekavičijus je siguran sa penala (20:20). Simonović promašuje za tri, lopta ostaje u posedu Zvezde, nova akcija za Simonovća koji se ispravlja. Hejs pravi očiglednu grešku  u koracima dva puta, sudije ne reaguju. Rubit pogađa sa poludistance. Simonović uzvraća novom trojkom (22:26). Dobrić sa jedne noge uspeva da šutne uz zvuk sirene, lopta je “igrala” na obruču i izašla. Zvezda ima prednost posle prve deonice (22:26).

8′ – SIMONOVIĆ ZA PREDNOST

Odlični potezi u odbrani su nagrađeni, Simonović daje lake poene u kontri za vođstvo Zvezde (14:15). Geben pogađa u reketu, Simonović daje trojku (16:18).

6′ – PROMAŠENE TROJKE

Uskoković pronalazi Kuzmića koji koristi visinsku prednost za lake poene. Potom faulira Lovernja u reketu koji daje oba penala (12:9). Jankunas faulom sprečava prodor Lojda. Jankunas potom ponovo faulira Lojda, pravi drugu ličnu u razmaku od nekoliko sekundi. Tražio je dva penala, sudije su pokazale da je faul na zemlji. Posle TV tajm-auta Kuridža i Davidovac promašuju za tri. Grigonis promašuje ceo obruč u šutu za tri. Kuridža poentira iz teške pozicije (12:11).

4′ – LOVERNJ ZAKUCAVA

Prvi poeni Uskokovića, Lovernj zakucava na drugoj strani. Kuzmić promašuje zicer, Hejs nastavlja da pogađa (10:7).

3′ – HEJS I LOJD

Hejs je ostao sam na šutu za tri i pogodio. Lojd je napravio fintu, Volkap je “proklizao”, to je dalo više nego dovoljno prostora Džordanu za šut, uz malo sreće se lopta vratila u koš (5:5). Hejs je fauliran na polaganju, bio je polovičan (6:5). Lojd je pokušao da nastavi niz, promašio je, tražio je faul, sudije nisu reagovale. Volkap je promašio za tri. Promašuje i Lovernj.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Lojd je fauliran u kontri. Dao je oba slobodna bacanja (0:2). Hejs pogađa pred istek napada. Dodavanje Uskokovića ka Kuzmiću nije uspelo.

18:56′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci: Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

18:51′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde se zagrevaju za početak meča

18:44′ – LAZIĆ REKORDER

Kapiten crveno-belih Branko Lazić je rekorder po broju utakmica za Zvezdu. Odigrao je već 200 mečeva i nastavlja da povećava neverovatnu brojku

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike