Crveno-beli pali u Kaunasu: Napadačke muke koštale Zvezdu

23.02.2021

19:45 >> 19:58

0

Crveno-beli izgubili od Žalgirisa

Crveno-beli pali u Kaunasu: Napadačke muke koštale Zvezdu
Copyright MN Press

Dva različita poluvremena. Jedno prepuno energije, dobrih odluka u napadu, čvrste odbrane. Drugo potpuno suprotno. Samo 18 datih poena, od čega četiri u poslednjoj deonici.

Kada se sve to sabere i doda da u već skraćenoj rotaciji ni Kori Volden nije igrao, jasno je zbog čega je Crvena zvezda doživela poraz od Žalgirisa – 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 13:4).

Neće Dejan Radonjić po lepom pamtiti jubilarni 100. evroligaški meč na klupi srpskog tima. Neće imati mnogo vremena za analizu, pošto ih u petak čeka gostovanje Baskoniji.

Utakmica je počela poenterskim obračunom Hejsa i Lojda. Posle pet minuta igre domaćin je imao prednost (10:7), od toga je Najdžel dao osam, a Džordan pet poena za svoj tim. Čekalo se da se neko pridruži američkom igraču u srpskom timu, a to je učinio Simonović. Dao je tri trojke iz četiri pokušaja i sa 11 poena je završio prvi kvartal koji je Zvezda dobila (22:26).

Nastavio je Simonović tamo gde je stao, trojke su zatim pogodili Davidovac i Dobrić pa je Zvezda stekla velikih „+13“ (22:35). Igra sa Kuridžom i Kuzmićem je donela kontrolu u reketu. Tako je bilo sve dok Ognjen nije napravio drugu ličnu na oko šest minuta pre poluvremena. Spoljna linija je previše koristila udvajanja kako ne bi bilo lakih poena pod košem, kazna za to stigla je u vidu otvorenih šuteva za tri. Grigonis je počeo da pogađa dalekometne hice i da tako u potpunosti vrati svoj tim u igru po odlasku na pauzu (40:44).

Uskoković je poenima držao Zvezdu u igri na startu drugog dela. Volkap i Grigonis su se razigrali, a kada je Lojd dobio treću ličnu napadački problemi crveno-belih su postali veći. Mučili su se da pronađu put do koša, Radanov je promašivao zicere, a domaći tim je uspeo da stigne do prednosti (55:50). Bili su „zeleni“ bolji, ali je Lojd trojkom uz zvuk sirene vratio nadu za poslednji kvartal (60:58).

Nije mogla Zvezda da pronađe napadački ritam nikako. Više od šest minuta nisu poentirali. Rubit je bio jedini raspoložen, šest poena u nizu je postigao, a posle koša Jankunasa je prednost otišla na nedostižnih „+10“ (68:58). Prvi koš za goste dao je Lojd na nešto manje od četiri minuta pre kraja što dovoljno govori o ofanzivnim problemima ekipe. Kada je Volkap pogodio pod faulom Kuzmića, pa dao dodatno slobodno bacanje bilo je jasno da je sve rešeno u Kaunasu (71:60).

ŽALGIRIS: Volkap 6 (7as), Lekavičijus 6, Hejs 16 (5sk), Jankunas 4 (6sk), Lukosijunas, Milaknis, Geben 2, Rubit 15 (8sk), Jokubaitis, Vasturija, Grigonis 17 (6as), Lovernj 9 (5sk)

ZVEZDA: Volden, Lojd 16 (4as, 3sk, 3 izg.l), Uskoković +, Davidovac 5 (5as, 3 uk.l), Lazić 2, Radanov, Dobrić 8 (5sk), Simonović 16 (3sk), Kuridža 4, Simanić, Kuzmić 2 (5sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike