Cedevita Olimpija nastavlja priču sa istim trenerom

26.02.2021

09:52 >> 09:54

0

Autor: M. R.

Jurica Golemac prudužio ugovor sa slovenačkim timom

Cedevita Olimpija nastavlja priču sa istim trenerom
Copyright MN Press

Dobre partije Cedevita Olimpije ove sezone donele su treneru Jurici Golemcu (43) produžetak saradnje. Dogovoreno je da slovenački stručnjak ostane na klupi do kraja naredne sezone 2022-2023, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

Pročitajte još

Trenersku karijeru počeo je 2013. godine kao pomoćnik Slavenu Rimcu, radio je i kao asistent u reprezentaciji Gruzije, a prvi put u ulozi glavnog trenera oprobao se u slovenačkom Tajfunu. Vodio je i Primorsku, a onda u januaru 2020. godine stigao u Cedevita Olimpiju.

Izuzetno smo zadovoljni što smo uspeli da postignemo dogovor sa Juricom o produženju saradnje – rekao je sportski direktor kluba Sani Bećirović. – Dokazao se kao izvanredan stručnjak i jedan od najtalentovanijih trenera u Evropi. Bez oklevanja možemo da kažemo da je Jurica trenutno najbolji slovenački košarkaški trener, a s obzirom na to da je mlad i da iz sezone u sezonu samo može da napreduje, verujemo da će ekipa rasti sa njim. Bez obzira na to što je sezona 2020-2021 specifična u nekoliko aspekata, igrači su prihvatili njegovu filozofiju i sistem igre, dišu jedni za druge. Svi znamo koji su naši dugoročni ciljevi, a verujem da ćemo se zajedno sa Golemcem radovati mnogim uspesima. 

Cedevita Olimpija trenutno u ABA ligi zauzima četvrtu poziciju sa skorom 13-3. U Evrokupu trenutno igraju Top 16 fazu, u kojoj su ostvarili tri pobede i jedan poraz. Drugi su u grupi G iza neporaženog Virtusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike